15 tips: voorbereiden op de komst van je puppy

Als je een puppy in huis neemt, zul je niet meer zo snel allerlei veranderingen kunnen aanbrengen of het huis uit kunnen gaan om spulletjes te halen. Daarom is het belangrijk om een aantal zaken al van tevoren te regelen, zodat je je helemaal kunt focussen op je puppy!

Tip 1: maak huis puppybestendig

Een puppy gaat graag op onderzoek uit en omdat hij zich in een geheel nieuwe omgeving bevindt, zal er dus van alles ontdekt gaan worden. Zorg er daarom voor dat je huis puppybestendig is, door draden en voorwerpen weg te halen.

Tip 2: voedsel van de fokker

Vraag bij de fokker na welk voedsel je puppy krijgt en schaf ditzelfde voedsel ook aan voor jou thuis. Op deze manier hoeft je pup niet te wennen aan het voedsel.

Tip 3: de juiste spullen

Schaf de juiste spullen aan voor de komst van je puppy, zoals een kleedje, een bench, een hondenmand en speelgoed.

Tip 4: jezelf inlezen

Lees van te voren informatie over het ras van je hond en algemene informatie voor het hebben van een hond als huisdier.

Tip 5: regel online puppytraining

Je hond goed opvoeden? Kijk naar een hondenschool of kies voor online puppytraining om je puppy op een goede manier op te voeden.

Tip 6: speelgoed en snacks

Koop wat speelgoed en hondensnacks en leg deze op de toekomstige slaapplek van je puppy. Bij binnenkomst zal je puppy direct een positieve associatie hebben bij de slaapplek!

Tip 7: eigen plekje voor je puppy creëren

Het is belangrijk om een fijne slaapplek voor je pup te creëren. Rust is erg belangrijk de eerste dagen en op zijn eigen, tochtvrije plekje kan de pup zich terugtrekken.

Tip 8: veilige tuin voor je pup

Zorg voor een omheining in je tuin zodat je pup niet kan ontsnappen. Een nieuwsgierige pup zal je tuin volop gaan ontdekken, terwijl een andere pup juist zal willen ontsnappen.

Tip 9: oude kranten verzamelen

Een pup is het vanuit het nest gewend om op kranten te liggen, zorg daarom dat je oude kranten in huis hebt. Niet zindelijke honden kunnen hiermee ook direct beginnen met de zindelijkheidstraining.

Tip 10: vragen voor de fokker

Bedenk voordat je de pup gaat halen wat je aan de fokker wilt vragen, zodat je niks vergeet. Uit enthousiasme kan je belangrijke dingen vergeten te vragen en dat zou zonde zijn.

Tip 11: schaf verzorgingsspullen aan

Zorg voor voldoende verzorgingsspullen voor je hond, waaronder een borstel voor de vacht, een tandenborstel, hondenshampoo en een tekenkam.

Tip 12: plan een controle bij de dierenarts

Als je weet wanneer je je puppy op gaat halen, is het belangrijk om van te voren alvast een afspraak te plannen bij de dierenarts.

Tip 13: schaf alle spullen tijdig aan

Wanneer je puppy net in huis is, zul je niet veel weggaan omdat je je puppy in het begin beter niet alleen kunt laten. Zorg dus dat je de spullen op tijd koopt en dus al in huis hebt.

Tip 14: zorg voor weinig afleiding

Een hond kan zich snel vervelen, en daardoor is het handig om van te voren wat spullen aan te schaffen voor de afleiding, zoals flosdraad of een kauwbot.

Tip 15: juiste formaat van de bench

Een bench is een belangrijke aanschaf, omdat je hier volop gebruik van gaat maken. Houd bij de aankoop van de bench rekening met de groei van je pup.