3 tips om rekening mee te houden bij een bh kopen

Het spreekt voor zich dat elke dame natuurlijk regelmatig een nieuwe bh koopt. Wanneer jij dat eveneens van plan bent moet er rekening mee worden gehouden dat een goede bh kopen vaak niet zo eenvoudig is als je op het eerste zicht vermoedt. De kans is zelfs bijzonder groot dat je over een voorkeur beschikt voor niet één, maar wel voor verschillende merken. Dat heeft als gevolg dat het assortiment waaruit je een keuze kan maken ook nog eens ongelofelijk uitgebreid is. Hoe dan ook, wil jij graag ook een nieuwe bh kopen, maar ben je nog op zoek naar enkele mogelijks interessante tips? Dan zouden we je graag willen aanraden om nog even verder te lezen. 

Tip 1: Wees je bewust van je correcte bh maat 

De eerste tip is er meteen één die ongelofelijk belangrijk is. Het komt in de praktijk bij een bh kopen namelijk niet zelden voor dat vrouwen toch kiezen voor een verkeerde maat. Het is dan ook zo dat er eigenlijk rekening dient te worden gehouden met twee verschillende maten, namelijk:

  1. De cupmaat (wat gelijk staat aan de bovenwijdte); 
  2. De ondermaat (wat gelijk staat aan de onderwijdte)

Voordat je opzoek gaat naar een geschikte bh is het in de praktijk altijd van belang om even goed voor jezelf te bepalen over welke maat je beschikt. Dat lijkt voor de hand liggend, maar in de praktijk blijkt niet zelden dat heel wat vrouwen dit niet doen. Vaak gaan ze ook gewoon af op de maat die ze reeds jarenlang kennen. Het is echter best mogelijk dat je borsten ondertussen iets zijn veranderd waardoor de oude maat helemaal niet meer correct is. Hou hier dus zeker rekening mee.

Tip 2: Kies niet alleen voor uitstraling, maar ook voor comfort 

Het eerste waar je bij een nieuwe bh kopen op gaat letten is natuurlijk de uitstraling waarover ze beschikt. Voor heel wat dames geldt dat ze het fijn vinden wanneer ze echt speciale lingerie kunnen dragen. Het is ook mede omwille van deze reden dat bijvoorbeeld de exemplaren die zijn afgewerkt met kant in de praktijk zo populair zijn. Dit begrijpen we uiteraard als geen ander. Toch is een bh kopen die echt een goed draagcomfort weet te bieden eigenlijk veel interessanter.

Tip 3: Een grotere cup bh kopen en kleinere omvang is oké

Elke dame kent wel dat gevoel. Je wil graag een prachtige bh kopen, maar de maat blijkt toch niet honderd procent perfect te zijn. Tegelijkertijd vind je het echter toch best zonde om ze terug te sturen of niet te kopen. Heb je verschillende maten geprobeerd en blijkt geen enkel exemplaar echt goed te zitten? Dan kies je in de praktijk bij voorkeur voor een bh die net wat groter is. Dit betekent dat je bij voorkeur de keuze maakt voor: 

  • Een grotere cup; 
  • Een kleinere omvang;

Andersom komt in de praktijk ook eigenlijk helemaal niet veel voor. Je bh wordt als te groot bestempeld wanneer ze letterlijk te los om je lichaam zit. In dat geval is er sprake van een te grote omvangsmaat. Het gevolg hiervan is dat je zal moeten vaststellen dat de achterkant wat naar omhoog zal kruipen. Dat is niet de bedoeling. De achterkant dient eigenlijk netjes op dezelfde hoogte als de voorkant te blijven zitten. Dan is je bh-maat perfect.