5 leuke zomeractiviteiten voor het hele gezin

Het is zover, de zomer komt eraan. Heerlijke warme dagen en een stuk meer vrije tijd. Maar de extra vrije tijd, kan ook voor wat verveling zorgen binnen het gezin. Iedereen zit thuis en er kunnen wat irritaties ontstaan. We begrijpen het, het is lastig om altijd maar wat leuks te verzinnen om te kunnen gaan doen. Maar geen zorgen, wij gaan jou daar een handje bij helpen. Hieronder behandelen we 5 leuke zomeractiviteiten, voor het hele gezin. Wellicht zie je er wat leuks tussen en kunnen jullie er een gezellig dagje tussenuit gaan. 

Een boot huren

Dit is onze favoriet, het huren van een boot. Een boot huren is leuk voor het hele gezin en je kan een leuke plek naar keuze uitkiezen. Zo kan je op een warme zomerdag, het varen combineren met een verfrissende duik. Klinkt dat niet heerlijk? Zorg voor lekkere hapjes en drankjes voor op de boot. Ook kun je de boot aanleggen in een leuke haven. Zo combineer je een mooie wandeling met een prachtige vaarroute. Lees je altijd in over de tips & omgeving van de door jou uitgekozen plek. 

Een fiets huren

Nederland kent vele prachtige fietsroutes, het is tenslotte een fietsland. Kies ervoor om een fiets te huren op een plek naar keuze. Dit kan de stad zijn maar ook in de natuur heb je vele mooie fietsroutes. Zo kan je een dagje fiets combineren met bijvoorbeeld een mooie wandeling in de natuur of stad. Kortom, jullie zullen je voorlopig wel vermaken.

Pretpark

Een pretpark is leuk voor zowel volwassenen als kinderen. Je kinderen zullen waarschijnlijk erg blij zijn, wanneer zij horen dat jullie een dagje pretpark op de agenda hebben staan. Maar zeg nou eerlijk, stiekem vind jij dit ook wel leuk. Kies voor een pretpark met zowel leuke kinder als volwassen attracties. Zo zit er voor ieder wel wat leuks tussen. 

Dagje strand

Op een warme zomerdag vallen de actieve uitjes al snel weg. Alles kost net even wat meer energie dan normaal gesproken. Kies daarom op een warme dag, voor een dagje strand. Zo kunnen jullie heerlijk gaan zonnen en de kinderen bouwen een groot zandkasteel. Ook op zo’n dag als deze, zal iedereen zich prima vermaken!

Picknicken

Ja, picknicken blijft altijd leuk. Kies een mooi natuurgebied uit en combineer dit met een mooie wandeling. Ben je toch meer een stadsmens? Geen probleem, er zijn genoeg leuke parken waar je terecht kan met het gezin. Zo kan je de picknick juist combineren met een dagje stad. Je kan het zo gek maken als jij wilt.