De wintertijd is begonnen. Er worden het vaakst warme gerechten klaar gemaakt voor het avondeten. Wat drink jij liever? Kant en klare kippen of warme Hollandse erwtensoep. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste Hollanders toch kiezen Hollandse erwtensoep. Heb jij ooit zelf geprobeerd om je eigen soep te maken. Zo niet dan kun je na het lezen van deze tekst, proberen om zelf je eigen soep te bereiden. 1 tip, bereid de soep 1 dag van tevoren en doe het in de koelkast. Hieronder heb ik een ingrediëntenlijst klaargemaakt voor jou, zodat je zonder zorgen je eigen erwtensoep goed kunt bereiden.
Recept erwtensoep
Wat heb je nodig:
- 300 gram erwten
- Eén eetlepel zout
- Anderhalf liter kraanwater
- 1 gedroogde laurierblaadjes
- 2 schouderkarbonaden
- 1 knolselderij
- 25 gram verse selderij
- 2 preien
Warm de soeppan en doe het water, zout, karbonades, erwten en laurier. Doe een deksel over de soeppan heen, zodat het goed opwarmt. Laat het met deksel op de pan zachtjes koken. Ga ondertussen de knolselderij schillen en snijd dat in blokjes. Daarna mag dit blokjes met water afspoelen. Snijd het onderkant van de prei. Pak de stengels in ringen van ongeveer 1 centimeter en was deze. Snij de selderij goed fijn. Neem daarna de karbonades uit de pan en verwijder het bot van het vlees. Nu de botjes weg zijn, kun je het vlees in kleine blokjes snijden. Roer alles wat in de soep zit goed. Blijf regelmatig roeren totdat alle groenten gaar zijn.
Breed assortiment keuken artikelen
Ik hoop dat je na het lezen van deze tekst, nu een eigen Hollandse erwtensoep kunt bereiden. Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je kunt het gemakkelijk maken. Het is belangrijk dat je de tijd ervoor neemt. Heb je geen soeppan thuis liggen? En ben je opzoek zo’n set? Sola heeft een breed assortiment van keukenartikelen.