Aankoopmakelaar: waarom het verstandig is om ze in te schakelen 

Telkens je droomhuis gevonden maar elke keer al weg voordat je een bezichtiging kan plannen? Overweeg een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze kan jou helpen met het vinden en kopen van je droomhuis, door onder andere zijn brede netwerk en goede blik. Meer weten waarom aankoopmakelaars van pas komen? Lees dan verder! 

Meer kans op je droomwoning met een aankoopmakelaar 

Met een aankoopmakelaar heb je meer kans op het vinden en krijgen van je droomwoning. Dit komt mede door zijn brede netwerk. Een aankoopmakelaar weet al nieuwe vrijstaande huizen te vinden voordat ze op funda staan. Hierdoor ben je ongeveer 90% van de andere woningzoekenden voor en heb je meer kans op het krijgen van de woning. Daarnaast laat het werken met een aankoopmakelaar ook zien dat jij serieus bent in het kopen van een woning, waardoor de kans op het krijgen van het huis wordt verhoogd.  

Aankoopmakelaar geeft een objectieve blik 

Waarschijnlijk, doordat je al zoveel huizen hebt bekeken en ze telkens weg zijn, ben je erg enthousiast wanneer je weer kans maakt op een nieuw huis. Daarbij voel je ook nog eens de druk om te kopen omdat andere woningzoekenden tegen je op aan het bieden zijn. Je bent hierdoor sneller bereid een hoger bedrag te betalen dan dat de woning daadwerkelijk waard is. Een aankoopmakelaar geeft je hierin een objectieve blik en voorkomt enthousiaste en impulsieve beslissingen die je wilt maken. 

Betalen maar toch geld besparen 

De dienst die een aankoopmakelaar regelt zit niet bij je hypotheek in. Dit zijn helaas dus bijkomende kosten. Toch kan een aankoopmakelaar je geld besparen. Dit komt onder andere doordat de aankoopmakelaar je waarschuwt wanneer het huis waarop je een bod wilt plaatsen gebreken heeft. Tijdens bezichtigingen vraagt aan aankoopmakelaar kritische vragen aan de verkoper. Hierdoor koop je dus een huis naar zijn waarde en betaal je niet meer. Daarnaast zijn aankoopmakelaars goed in onderhandelen. Voor hen moet de uiteindelijke prijs, plus de kosten van de aankoopmakelaar zelf, lager zijn dan dat je zelf had kunnen bereiken. Ander kon je het immers zelf doen.  

Om de aankoopmakelaar te vinden die bij jou en je wensen, kun je het beste een aantal makelaars vergelijken. Zo kom je tot de aankoopmakelaar die jou aan je droomhuis helpt.