Als je droom werkelijkheid wordt

Als kind is er altijd een droombaan en weet je vaak precies wat je later wil worden. Vaak is deze interesse naar mate je ouder wordt wat veranderd maar dat geldt niet voor iedereen. Sommige mensen weten van jongs af aan al wat ze willen worden en werken hier ook echt naar toe. Soms kan een droom die je als kind had iets bijgesteld worden naar een realistische droom. De weg naar je uiteindelijke droombaan kan lang zijn maar ook kort, dit is afhankelijk van je einddoel.

Mijn droom

Het is best lastig om op jonge leeftijd al te weten wat je wil worden, ik had vooral moeite met het feit dat ik heel erg veel dingen allemaal wel leuk vond. Naarmate ik ouder werd begon ik veel interesse te krijgen in uiterlijke verzorging. Zo heb ik uiteindelijk van iets wat ik heel erg leuk vond ook mijn werk gemaakt. Ik droomde er al jaren van om nagelstyliste te worden maar daarvoor moest ik het wel eerst leren. Ik heb eerst de opleiding nagelstyliste gevolgd en daarna nog verschillende vervolgcursussen. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een nagelsalon waar ik kon werken.

droom

Opleiding & ervaring

Ik heb eerst de opleiding nagelstyliste gevolgd en daarna nog verschillende vervolgcursussen. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een nagelsalon waar ik kon werken. Ik moest wel veel ervaring op doen voor ik zelfstandig een nagelsalon zou kunnen beginnen. Ik ging eerst veel oefenen bij vrienden en familie en tijdens mijn werk in een nagelsalon heb ik ook nog de nodige ervaring opgedaan. Daarnaast zette ik bijna al het geld wat ik hiermee verdiende opzij om een startkapitaal te hebben voor mijn eigen salon

Een eigen onderneming

Na jaren in een salon te hebben gewerkt en duizenden nagels mooi te hebben gemaakt besloot ik om de stap te nemen. Ik moest en zou een eigen nagelsalon beginnen en ik had er volste vertrouwen in dat ik er een succes van kon maken. Ik had al vrij snel een klein bedrijfspandje op het oog. Dit pand stond al een tijdje te koop en ik droomde er ’s nachts al van hoe ik de inrichting voor me zag. Om een eigen nagelsalon te beginnen heb je natuurlijk wel een salon nodig. Uiteindelijk heb ik een bod gedaan en binnen no time was het bod geaccepteerd. Het vastleggen van een pand doe je natuurlijk bij een notaris. Het zetten van een handtekening voor mijn eigen bedrijfspand voelde echt als een overwinning. Nu kon het dan eindelijk beginnen; mijn eigen nagelsalon.