Ben jij een echte webbesteller? Let dan altijd op de volgende punten! 

Ben jij iemand die altijd op de luie stoel, bank of misschien wel in bed online aankopen doet? Van kleding kopen, cosmetische producten tot aan tickets boeken? Dan val jij onder de categorie webbesteller! Je ontkomt er niet aan, want bijna alles gaat tegenwoordig online. Denk maar aan internetbankieren, zorgverzekering afsluiten en het boeken van een hotel. Kortom, door de digitalisering en maatregelen rondom het coronavirus zijn er meer webshops bijgekomen. Betrouwbare sites, maar ook onbetrouwbare! Door het uitbundig surfen op het web kan het wel eens voorkomen dat je op een website terecht komt die niet helemaal deugdzaam is. Wij hebben om deze reden een aantal punten waar je altijd op moet letten voor dat je een aankoop doet! 

Keurmerken 

Ten eerste is het van belang altijd op de specifieke webshop of website te kijken of zij meerdere keurmerken hebben. Een keurmerk is niet verplicht, maar het geeft de klant of bezoeker wel extra vertrouwen dat het gehele proces van je aankoop goed verloopt. Denk aan de betaling, dat het product in deugdelijk en in goede staat is en natuurlijk jouw recht op geld terug. Een webshop kan een badge “keurmerk” verdienen wanneer een webshop eigenaar in alle eisen kan voldoen. Dit zijn de belangrijkste belangen voor een consument. Let dus altijd op de volgende keurmerken: Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk, dan weet je dat het goed zit. 

Betaalmethodes 

Na dat je hebt gekeken of een website bepaalde keurmerken heeft, is het belangrijk dat je meerdere en veilige betaalmethodes hebt. Niet iedere online shop is verplicht een keurmerk te hebben, bekijk indien dit niet het geval is, altijd of er veilige betaalmethodes beschikbaar zijn. Denk aan IDEAL, Creditcard en Klarna. 

Check de volgende links als je meer informatie wilt over Klarna: webshop achteraf betalen, betaalmethode pay later. 

Google mijn bedrijf 

Tot slot raden wij het aan om altijd het bedrijf goed te Googelen. De meeste bedrijven staan ook ingeschreven in Google Mijn Bedrijf. Hier staan al hun persoonlijke gegevens in zoals: adres, KvK-nummer en telefoonnummer. Dit geeft vaak ook extra bevestiging dat een bedrijf betrouwbaar is en kan je eventueel het bedrijf opbellen om dingen na te vragen. Hebben zij dit niet, overweeg dan het product via een andere website te bestellen.