Breedband internet

Er zijn verschillende manieren om online te gaan. Met moderne technologie is er een breed scala aan breedband-abonnementen, die tegemoet kunnen komen aan ieders behoeften. Denk bijvoorbeeld aan een alles in 1 pakket. Hieronder vind je verschillende soorten breedband internetverbinding.

Glasvezelkabel

Dit is een van de nieuwste breedband internetverbindingen en de snelste internetverbinding tot nu toe. Dit soort internetdiensten zijn echter (nog) niet voor iedereen weggelegd, omdat de servicegebieden vrij beperkt zijn, en omdat het leggen van de glasvezelkabel enige tijd in beslag neemt. Echter, wanneer het wel beschikbaar is, dan biedt het een veel snellere verbinding dan andere services.

Kabel

Kabel is een type internetverbinding dat kan worden geleverd door de tv-aanbieders, en zoals de naam al zegt, is het een verbinding die wordt gemaakt, door middel van kabels. De snelheid varieert met het aantal gebruikers van deze service op een specifiek punt. Hoe meer gebruikers, hoe slomer de verbinding wordt.

DSL

De Digital Subscriber Line (DSL) is een service die gebruik maakt van telefoondraden voor internetservice. De snelheid die je ervaart met een DSL-verbinding is afhankelijk van je afstand tot het schakelstation. Dit betekent dat de afstandsvariatie je internetsnelheid kan beperken wanneer je je ver van het station bevindt. Toch is DSL redelijk vergelijkbaar met kabelverbinding.

Satelliet

De laatste en langzaamste breedband service wordt geleverd door een satelliet. Hoewel dit een goede vervanging is van dial-up, voor diegenen die in afgelegen plattelandsgebieden wonen, zijn de installatiekosten vrij hoog, maar de lopende maandelijkse kosten zijn concurrerend met zowel kabel als DSL.

Internet vergelijken

DSL en kabel bieden veel voordelen. Zo biedt het bijvoorbeeld meer bandbreedte dan andere services. Het maakt het voor de computergebruiker gemakkelijker om met meerdere applicaties op de achtergrond te multitasken, terwijl hij of zij op internet surft. Het is mogelijk voor je om te internetten, terwijl je naar audio luistert. Het netwerken van computers thuis wordt gemakkelijker gemaakt met een breedband verbinding, door gebruik te maken van draadloze of bedrade modems. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een breedband verbinding, zoals het alles in 1 pakket. Je kunt een internet telefoonservice krijgen, waardoor je helemaal geen traditionele telefoonlijn meer nodig hebt, en je gadgets makkelijk toegang tot internet krijgen. Een ander groot voordeel van een breedbandverbinding is dat je constant verbonden bent met internet. U bent snel in staat om in enkele seconden verbinding te maken met uw werk, en e-mail lezen is snel gedaan. Wil je internet vergelijken? Dan kan je hiervoor het beste een onbevooroordeelde site, of bedrijf bezoeken, die jouw op weg kan helpen.