Caferacer

Een caferacer is een standaard motor welke is voorzien van een extra stukje comfort. Hierbij kun je denken aan kleinere uitlaten, een kleinere tank en een eenpersoonszadel. Deze motoren zijn echter niet overal te koop. Wanneer je een fervent motorliefhebber bent, en op zoek bent naar zo’n caferacer, zal deze zoektocht naar alle waarschijnlijkheid wel enige tijd in beslag nemen. Wanneer je geen zin hebt in deze zoektocht, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen motor om te bouwen tot caferacer. Naast dat je uiteindelijk over een unieke motor zal beschikken, is dit bovendien ook een leuk project om jezelf mee bezig te houden. Je kunt jouw eigen motor van allerlei onderdelen voorzien, zodat je na de afronding van je project over een unieke caferacer beschikt.

De onderdelen

Wanneer je van je eigen motor een caferacer wilt maken, zal je op zoek moeten naar de juiste gashendels. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar de gashendels van Caferacerwebshop. Deze online winkel heeft allerlei onderdelen in het assortiment die je kunt gebruiken om van jouw motor een caferacer te maken. Naast de juiste gashendels, kun je ook op zoek gaan naar de juiste knipperlichten. Jouw caferacer moet immers wel over goed functionerende knipperlichten beschikken, om de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen. Deze knipperlichten zijn niet alleen voor jezelf van belang, maar ook zeker voor je medeweggebruikers. Knipperlichten zijn er in allerlei soorten. Naast dat je de knipperlichten aan de zijkant van je motor kunt monteren, kun je er ook voor kiezen om extra knipperlichten in je handvatten te monteren. Hierdoor weet je zeker dat je goed zichtbaar bent. Bovendien zorgt dit ook voor een extra stukje controle voor jezelf. De knipperlichten aan de zijkanten van je motor kun je zelf niet zien, maar de knipperlichten in je handvatten wel. Het is een algemeen bekend fenomeen dat sommige motors veel lawaai nemen. Dit lawaai komt voornamelijk uit de uitlaat.

Lawaai uit de uitlaat

Het lawaai wat uit de uitlaat van een motor komt kan niet alleen voor jezelf als motorrijder hinderlijk zijn. Ook voor alle omwonenden die in de woningen wonen waar jij langs rijdt met je motor kan dit hinderlijk zijn. Zeker op het moment dat je graag ’s morgens vroeg of ’s avonds laat rijdt. Wanneer jouw motor te veel lawaai maakt loop je tevens de kans dat je vroeg of laat een keer aangehouden wordt door de politie. Om dit te voorkomen is het verstandig om een dB killer in je uitlaat te monteren. Hierdoor heb je sowieso zelf geen last van veel lawaai wanneer jij aan genieten bent van een lange motorrit. Een dB killer kopen kun je doen bij de Caferacerwebshop waar jij eveneens je knipperlichten en je gashendels hebt gekocht. Door allerlei speciale onderdelen op je huidige motor te monteren, ben je verzekerd van het hebben van een unieke caferacer.