Computerreparatie in Badhoevedorp gezocht? Hier kunt u op letten

Heeft uw computer of laptop er opeens geen zin meer in? De meeste mensen zijn dan behoorlijk onthand. U waarschijnlijk net zo. Opeens zonder komen te zitten is dan heel vervelend. Wat moet u nu doen?

Als u nog garantie heeft, dan kunt u de computer het beste terugbrengen naar de winkel waar u hem hebt gekocht. Anders kunt u beter een gespecialiseerd computerreparatiebedrijf zoeken. Deze bedrijven hebben meer focus op reparatie waardoor ze u vaak beter kunnen helpen dan gewoon een computerwinkel.

Als u op zoek gaat naar een computerreparatiebedrijf in de buurt van Badhoevedorp, waar kunt u dan op letten? Hier een paar tips.

Onderzoek vooraf

Het doen van een onderzoek voorafgaand aan de reparatie heeft een aantal voordelen. Het probleem bij computers is dat namelijk vaak aan het symptoom niet direct te zien is wat het probleem nu eigenlijk veroorzaakt. Bij een onderzoek vooraf krijgt u eerst uitsluitsel van wat het probleem is, en wat een reparatie gaat kosten, voordat u beslist of u de reparatie wilt laten uitvoeren. Zo blijft u in controle over wat u uitgeeft.

Veel grotere reparatiebedrijven doen een onderzoek vooraf, bij sommigen is deze gratis, bij anderen betaalt u alleen als u hem niet laat repareren, of hebben ze een standaard onderzoeksprijs. In alle gevallen is het doel om verrassingen voor te zijn.

Certificaten

Het bekendste certificaat in de ICT wereld is het ICTWaarborg certificaat. Hiermee heeft u bepaalde garanties, bijvoorbeeld bij failisementen. Het wordt alleen afgegeven als het bedrijf aan een aantal criteria voldoet. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van ICTWaarborg.

Goede recensies

Goede recensies kunnen u helpen om een keuze te maken. Dit heeft alleen zin als er ook genoeg recensies zijn, als er bijvoorbeeld maar vijf zijn, wordt de rol van het toeval wel erg groot. Ook is het handig te kijken naar recensies van onafhankelijke partijen, bijvoorbeeld Google recensies, of TrustPilot. Een enkele slechte recensie hoeft niet gelijk te betekenen dat het bedrijf slecht is, maar als er wel erg veel zijn is dat natuurlijk geen goed teken.

Goede communicatie

De communicatie van het bedrijf is belangrijk omdat het vaak om apparaten gaat die heel belangrijk zijn in ons leven. Ook als er bijvoorbeeld dingen misgaan hoort een bedrijf dat goed en professioneel te communiceren. Een goede communicatie is gelijk ook een teken dat het bedrijf goed georganiseerd is.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Badhoevedorp

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Service

Dit snelgroeiende bedrijf zit in Nieuw Vennep. Ze doen een diagnose vooraf waarvoor onderzoekskosten worden berekend, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties doen ze ook aan onderhoud

Microfix

Microfix zit in Leiden. Ze hebben verschillende certificaten: ICTWaarborg, ISO-9001 en Apple Authorised Service Provider. Net als PC Refresh doen ze een vrijblijvende diagnose vooraf. Ook zij hebben goede recensies op TrustPilot. Ze komen ook aan huis.

Bron: https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/