Computerreparatie in Den Hoorn gezocht? Hier kunt u op letten

Een probleem met de computer is niet leuk. Vaak zijn we erg van de computer afhankelijk en willen we het liefst zo snel mogelijk een oplossing. Niet meer kunnen internetten, of niet meer bij uw bestanden kunnen, het kan uw dag serieus verpesten.

Hoe komen we nu tot zo’n oplossing? Er zijn meerdere mogelijkheden. De meest voor de hand liggende optie is op zoek te gaan naar een computerwinkel. Hoewel er minder computerwinkels zijn dan vroeger is dat nog steeds mogelijk en sommige voeren ook reparaties uit. Een tweede optie is om op zoek te gaan naar een bedrijf dat zich specialiseert in computerreparatie. Dat zijn vaak kleinere bedrijven die lokaal opereren.

Wat zijn nu de voor en nadelen? Als u nog garantie heeft bij de winkel waar u de computer heeft gekocht, dan is het handig om daar naar terug te gaan. Als uw schade onder de garantie valt, kunt u soms een nieuw exemplaar of onderdeel krijgen.

Anders is een reparatiebedrijf een meestal een betere optie. Het voordeel van een reparatiebedrijf is dat hun core business reparatie is. Ze voeren vaak meer reparaties uit, en zijn minder geneigd om u te adviseren om een (dure) nieuwe computer te kopen.

Wat zijn handige dingen om op te letten als u op zoek gaat naar een reparatiebedrijf in de buurt van Den Hoorn? Hier zijn een paar tips.

Vrijblijvende diagnose

Als er iets met uw computer aan de hand is, is het niet altijd gelijk duidelijk wat het probleem veroorzaakt. Verschillende defecten kunnen namelijk dezelfde symptomen hebben. Sommige reparatiebedrijven doen daarom van tevoren een diagnose en dan een prijsopgave. Op die manier weet u altijd wat de kosten zijn en kunt u zelf beslissen of de reparatie nog zin heeft.

Reviews

Reviews, zoals bij Google of Trust Pilot kunnen een aardige indicatie geven hoe anderen het bedrijf ervaren. Dat werkt echter alleen als er genoeg reviews zijn, bij een enkeling is de rol van het toeval te groot. Hoewel de meeste mensen die een review schrijven eerlijk zijn, is dit niet altijd met zekerheid te zeggen. Een aantal reviews lezen is dus een goed idee.

Certificaten

Certificaten, zoals het ICT Waarborg certificaat, geven een indicatie van de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Reparatie bedrijven bij Den Hoorn

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Den Haag, aan de Stephensonstraat. Ze vallen op door hun uitgebreide service, u kunt uw computer opsturen, laten ophalen, iemand op afstand laten meekijken of iemand langs laten komen. Ze bieden gratis diagnose aan en hebben het ICT Waarborg certificaat en PC reparatie in Amsterdam.

Roboweb

Dit bedrijf zit in Pijnacker en doet zowel aan reparatie als verkoop. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en doen naast reparatie ook aan hulp op afstand en hulp op locatie.

Fresh PC

Dit bedrijf zit in Delft aan de Nieuwelaan. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en repareren zowel in de werkplaats als op locatie. Ze doen van tevoren een diagnose en rekenen alleen onderzoekskosten als u de reparatie niet bij hun laat uitvoeren.