Conservatoir beslag leggen? Er zijn verschillende opties

Het conservator besla gaan een organisatie of onderneming de mogelijkheid bieden om een ander de beschikking te ontnemen over een voorwerp of vermogensrecht. Dit ten behoeve van uw onderneming of organisatie. Er zijn verschillende soorten van het conservatoir beslag leggen mogelijk. In dit artikel gaan we je meer vertellen over deze verschillende mogelijkheden en de rechtsgebieden die onderdeel uitmaken van het conservator beslag. Wil je hier graag meer over weten? Dan is het aan te raden om zeker nog even verder te lezen. Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte over het conservatoir beslag en kun je conflicten op dit gebied voorkomen.

Het bankbeslag

Een van de onderdelen van het conservatoir beslag is het bankbeslag. Dit beslag heeft als doel tot zekerheid van geldvordering op een ander. Heeft uw bedrijf of organisatie een vordering tot schadevergoeding op een andere onderneming? En staan er nog onbetaalde facturen? Dan kunt u dat bedrag op de rekening bevriezen door er conservatoir derdenbeslag onder een bank te leggen.

Leveringsbeslag leggen

Het leveringsbeslag geeft zekerheid voor recht op levering van een goed. Dit kan relevant zijn wanneer een product is gekocht, maar de andere partij het product niet wil leveren.

Meer over het bewijsbeslag

Naast de zojuist genoemde beslagsvormen is er ook het bewijsbeslag. Hiermee wordt bewijs zeker gesteld. Dit is met name interessant wanneer je weet dat je een bepaald bewijs moet aanleveren aan derden.

Zonder wederhoor?

Het grootste voordeel van beslag leggen is dat de wederpartij hiervan niet vooraf op de hoogte wordt gebracht. Voor hen komt het daarom ook aan als een verrassing en zij kunnen zich dan ook nergens op voorbereiden. Hierdoor is de kans van slagen erg hoog en dat werkt natuurlijk in je voordeel. Meer info over dit onderwerp? Ga dan naar https://www.lawfox.nl/over-lawfox-advocaten/advocatuur/conservatoir-beslag/.

Gerelateerde afbeelding