Creatieve cadeau’s om te geven

De tijd van het jaar komt er weer aan, sinterklaas en kerst staan voor de deur. Veel families doen voor deze feestdagen het idee van een lootje trekken en voor deze persoon een surprise en/of rijm maken en hierbij een cadeau. Dit is een hartstikke leuk concept maar een cadeau verzinnen voor iemand kan soms lastig zijn. Het kan zijn dat je die persoon zo goed kent dat hij of zij al alles heeft dat jij kan bedenken of juist iemand die je niet goed kent en dus zijn of haar voorkeuren niet kent. Denk dan eens aan deze cadeautips.

Ga voor iets dat nodig wordt

Wellicht heb je ook wel een verlanglijstje gekregen van jouw lootje. Het kan dan niet mis gaan als dit jouw cadeau wordt. Deze persoon vindt dit duidelijk leuk om te krijgen en kan dit wellicht ook wel erg goed gebruiken. Ook kun je nog wat creatiefs bedenken met dit cadeau. Pak het leuk in of verzin een andere versie, kleur of geur van dit cadeau. Zo heeft iemand toch iets gekregen dat deze persoon kan gebruiken of graag wilde hebben. Ook kun je bedenken wat iemand misschien wel nodig heeft maar niet per se op het verlanglijstje heeft.
Op die manier kun je voor iemand die een hele drukke baan of studie heeft een agenda bestellen en hiermee aangeven dat je het belangrijk vindt dat deze persoon zijn tijd goed in kan delen.

Hobby’s of interesses van iemand

Als je deze persoon nu een beetje kent kun je nagaan wat iemand zijn hobby’s of interesses zijn. Denk hierbij aan een sport of een activiteit dat die persoon leuk vind om te doen. Bij een sport kun je denken aan cadeau’s als nieuwe sportkleding, een goede drinkbeker, een sport gewicht of een sporthorloge. Zo heeft iemand er iets aan maar laat je ook zien dat je diegene een beetje kent. Het is niet erg als je niet zoveel van iemand weet. Je kunt wellicht iets lospeuteren in een gesprek met deze persoon of in ieder geval te weten komen wat iemand zoal in het dagelijk leven doet. Denk bijvoorbeeld aan iemand die voor zijn werk of school veel moet schrijven en misschien ook nog hiernaast het leuk vind om als hobby nog wat creatief bezig te zijn.
Denk dan aan een softcover notitieboek waar iemand altijd wel iets aan kan hebben, zowel voor werk als voor wat creatieve activiteiten.

Wees zelf creatief

Als jij het ook leuk vind om creatief bezig te zijn en iets persoonlijk te maken kan dit natuurlijk ook een heel leuk cadeau zijn. Dit kan natuurlijk alsnog een notitieboekje zijn maar dan zelf gemaakt. Gebruik een moleskine schetsboek om jouw creatieve plan te schetsen en uit te werken tot je deze gaat maken. Zo maak je het voor jezelf overzichtelijk en weet je wat je wilt maken. Het is erg leuk om zelf aan de slag te gaan met een cadeau voor iemand en mensen vinden het altijd extra leuk als jij jouw eigen handen hebt gebruikt voor hun cadeau.