De BSO: Een leuke plek waar kinderen (bijna) alles mogen en niks moeten

Sommige mensen zien het als iets negatiefs wanneer hun kind naar de BSO gaat. ‘Is het niet veel beter dat je kind na zo’n lange schooldag lekker naar huis kan?’. Het is helemaal niet nodig om je daar zorgen over te maken. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van de buitenschoolse opvang.

Wat is de BSO?
BSO staat voor buitenschoolse opvang, dit kan zowel voor als na schooltijd zijn. Het is een plek waar kinderen voor of na schooltijd lekker kunnen spelen wanneer hun ouders bijvoorbeeld al vroeg moeten werken, of pas laat vrij zijn.

De BSO: Een leuke plek voor kinderen

Jij hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het feit dat jouw kind naar de BSO gaat. De BSO is namelijk een hele leuke plek, waar een kind kan doen wat hij of zij wil. Niks hoeft en (bijna) alles mag. Het is een plek waar kinderen kunnen ontspannen en spelen. Daarnaast kunnen ze veel nieuwe vriendjes maken en zichzelf ontwikkelen. 

Voor welke BSO kies ik?

Het is belangrijk dat je een vertrouwd gevoel hebt bij de buitenschoolse opvang van jouw kind. Op de BSO worden vaak leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen. De kinderen krijgen veel persoonlijke aandacht en er hangt over het algemeen altijd een fijne sfeer.  Elke BSO pakt dingen op een andere manier aan maar het is altijd een plek waar kinderen kunnen doen waar zij zelf zin in hebben. Bij BSO Groningen heeft elk kind bijvoorbeeld een eigen mentor. Dit zorgt voor een vertrouwelijke sfeer en veel persoonlijk contact. Vaak zijn BSO’s gekoppeld aan bepaalde basisscholen. De medewerkers van de BSO brengen en/of halen jouw kind dan naar/van deze school. 

Een bekende en vertrouwde plek

Ging jouw kind, voordat hij of zij naar de basisschool ging, al naar een dagopvang? Kijk dan of deze dagopvang ook een BSO heeft. Veel kinderdagverblijven, zoals opvang Groningen, hebben ook een buitenschoolse opvang. Zo komt je kind op een bekende en vertrouwde plek terecht.