De voordelen van thuis bier brouwen

Een heerlijk biertje, welke man wil dat nu niet? Hoe gaaf is het, dat jij kunt zeggen dat je thuis je eigen bier brouwt? Waar het voor velen een hele klus lijkt om dit te doen, is dit met de verschillende mogelijkheden vandaag de dag absoluut een fluitje van een cent. Online zijn er tal van starterspakketten verkrijgbaar, waarmee jij heel gemakkelijk vanuit je eigen keuken direct aan de slag kunt. Bij het pakket zitten alle benodigde ingrediënten om een overheerlijke biertje te brouwen, waar je tot in lengte van tijd van kunt genieten. Daarnaast heeft het thuis brouwen van bier tal van voordelen, welke dit zij, vertellen we je in dit artikel!

Beginnen

Voordat je kunt beginnen met het thuis brouwen van bier, is het belangrijk een starterspakket aan te schaffen. Bij Wortbrouwer vind je allerlei verschillende pakketten, zodat je direct aan de slag kunt als een echte ‘braumeister’. Naast dat het ontzettend handig is om thuis je eigen bier te kunnen brouwen, is het simpelweg ook ontzettend leuk. Ongeacht het feit dat je toch zeker tot wel enkele weken geduld moet hebben alvorens je kunt genieten van je eerste biertje, is het hele proces ernaartoe ontzettend leuk en ook vooral leerzaam.

Gemakkelijk

Het brouwen van bier is ontzettend makkelijk. Uiteraard is het essentieel om alle stappen die je gedurende het proces krijgt uitgelegd ook exact te volgen. Je zult merken, dat naarmate je het vaker doet, je steeds meer feeling krijgt, waardoor je zelfs kunt experimenteren met verschillende ingrediënten om de smaak iets meer een persoonlijke touch te geven. Bij een starterspakket ontvang je overigens alle benodigdheden zodat jij de volgende keer alleen nog maar de ingrediënten voor je nieuwe brouwsel hoeft te bestellen. Een starterspakket is aan te raden, zodat je direct beschikt over alles wat een echte brouwer nodig heeft. De kans dat jij namelijk een hevelfilter in de keuken hebt liggen is vrij klein. Een spatel daarentegen zal dat geen probleem zijn. Uiteraard kun je ook zelf een hevelfilter maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn koperen buizen, een paar koppelingen en een slag.

Eigen smaak

Het grote voordeel aan een eigen biertje brouwen, is dat je deze helemaal naar eigen smaak kunt maken. Uiteraard is het belangrijk in de basis volgens de receptuur te werken, maar wanneer je het biertje iets zoeter wilt maken, dan kun je er prima een beetje extra suiker in doen.