De dienst cloud hosting bij Tilaa

We leven in een wereld waarin alles steeds meer gedigitaliseerd wordt. Zo dus ook met het opslaan van bestanden en delen van dingen online. Hiervoor zijn verschillende speciale diensten die je kunt afsluiten. Zo kun je bij Tilaa een server huren voor een bepaald bedrag per maand. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen hoeveel geheugen en capaciteit je nodig hebt om de dingen te doen die je wilt doen op je computer. Het zou namelijk vervelend zijn als je erachter komt dat je te weinig capaciteit en geheugen hebt gehuurd waardoor je nu in de problemen komt met het opslaan van bestanden of misschien wel foto’s.

Wat is cloud hosting nu precies?

Cloud hosting is het beheren en onderhouden van servers en clouds op je computer. Cloud hosting is vertaald naar het Nederlands wolk beheren. Je beheert dus een server op een wolk (niet op jouw computer, maar op een andere server). Je kunt verder wel zelf bepalen wat je erop wilt zetten en wat je er precies mee wilt doen. Je bent dus niet afhankelijk van een externe partij die wilt dat jij bijvoorbeeld een bepaald soort software gaat gebruiken.

Waar komt de term vandaan?

Veel mensen denken dat deze term een paar jaar geleden is verzonnen voor de marketing. Dit wordt gedacht omdat nieuwe termen veel meer de aandacht trekken dan oude termen die al een aantal jaar gebruikt worden binnen deze markt. Hoe de term hiervoor werd genoemd is niet precies bekend. Wel is bekend dat deze dienst erg veel lijkt op de term vps server. Het is alleen net iets anders uitgelegd waardoor het een andere dienst lijkt.