Diepdruk proces

diepdruk Diepdruk vindt zijn oorsprong in het begin van de zeventiende eeuw, toen het diepdruk proces werd ontwikkeld om houtsneden vervangen in het illustreren van de beste boeken van het moment. In het begin van diepdruk, werden illustraties getest op metaal, geïnkt, en drukte op papier. Diepdruk, toch ook bekend als diepdruk, maakt gebruik van het vermogen van de inkt te hechten aan een lichte kras of depressie op een gepolijste metalen plaat.

Momenteel is de dominante gravure printproces, aangeduid als diepdruk, telt rotatiepersen voorzien van een cilindrische platen (beelddrager). Een aantal andere soorten van diepdruk persen zijn momenteel in gebruik. Rotary-sheet-fed diepdruk persen worden gebruikt wanneer hoge kwaliteit picturale indrukken nodig. Ze vinden eenmalig gebruik, voornamelijk in Europa. Diepdrukplaat drukpersen worden gebruikt in bepaalde speciale toepassingen zoals het afdrukken van valuta en in de beeldende kunst afdrukken. Offset diepdruk persen worden gebruikt voor het afdrukken substraten met onregelmatige oppervlakken of op films en kunststoffen.

Vandaag de dag worden bijna alle diepdrukken uitgevoerd met gegraveerd kopercilinders.

Deze zijn beschermd tegen slijtage door de toepassing van een dunne galvaniseren chroom. De cilinders (beelddrager) gebruikt in diepdruk kan worden van drie 15-diepdrukcentimeter in diameter met twee inch breed tot drie voeten in diameter en 20 voet breed. Publicatie persen zijn 3-6 meter breed, terwijl persen gebruikt voor het afdrukken verpakking zelden meer dan vijf voet. breed. Product diepdrukpersen tonen grote variatie in grootte, variërend van persen met cilinders twee duim breed, ontworpen om houtnerf randafwerking af te drukken, om de cilinders 2 meter breed, ontworpen om papieren handdoeken te drukken. De basis van diepdruk is een vrij eenvoudig proces dat bestaat uit een drukcilinder, rubberen impressie roll, een inktbak, een rakel, en een middel van drogen van de inkt.