Drie voordelen van zonnepanelen huren

Wil jij graag je steentje bijdragen aan het milieu door zonnepanelen aan te schaffen maar geeft jouw bankrekening je niet de optie? Overweeg om zonnepanelen te huren. Door zonnepanelen te huren betaal je niet in één keer een klap met geld om de zonnepanelen aan te schaffen. Daarbij kun je al winst maken vanaf de eerste maand. Wil je meer voordelen weten van zonnepanelen huren? Lees dan verder! 

Geen grote bedragen uitgeven 

Een van de grootste voordelen van zonnepanelen huren is dat niet al je spaargeld gelijk op is. Wanneer je ervan uitgaat dat er twaalf zonnepanelen op je dak kunnen ben je met een gemiddelde prijs van 250 euro per zonnepaneel meer dan 3000 euro kwijt. Bij dit bedrag komen kosten voor installatie, de bekabeling en een omvormer bij. Wanneer je zonnepanelen huurt ben je gemiddeld 60 euro per maand kwijt voor 12 zonnepanelen. Door zonnepanelen te huren bespaar je dus al gelijk na de eerste maand van aanschaf. Na 10 jaar zijn de gehuurde zonnepanelen volledig van jou voor 25 euro per zonnepaneel. Gemiddeld gaan zonnepanelen 30 jaar mee. Na 10 jaar te hebben gehuurd kun je er dus nog 20 jaar kosteloos van genieten.  

Goede zonnepanelen 

Een ander groot voordeel van huren is dat je gegarandeerd goede zonnepanelen krijgt van de verhuurder. Het is namelijk het risico van de verhuurder als er problemen ontstaan met de zonnepanelen. Zij zorgen er dus voor dat jij goede zonnepanelen krijgt waar je nauwelijks naar hoeft om te kijken. Breekt er wel wat? Dan kost dat jou verder niks en lost de verhuurder dit op. 

Garantie, onderhoud en verzekering 

Wanneer je zonnepanelen huurt hoef je je geen zorgen te maken over alle bijkomende zaken. Zodra de gehuurde zonnepanelen zijn geïnstalleerd op je dak, zorgt de verhuurder voor de garanties en de verzekeringen die bij het huren van zonnepanelen komen kijken. Wanneer er iets beschadigd raakt of kapot gaat waardoor de zonnepanelen niet meer werken, dan betaal je geen huur tot de verhuurder de zonnepanelen weer heeft gemaakt. Je hebt er dus geen omkijken naar en het huren van zonnepanelen brengt dus alleen maar voordelen met zich mee.