Duurzaam wonen? Lees onze tips!

Voor steeds meer huishoudens is duurzaam wonen een belangrijk thema geworden. Zij zoeken naar verschillende manieren om hun woning duurzamer te maken, door bijvoorbeeld het energieverbruik in huis terug te dringen. Het blijkt echter niet altijd even gemakkelijk te zijn om duurzamer te leven. In dit artikel geven we handige tips, die hierbij van pas kunnen komen. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om domotica in huis te gebruiken? Hier vind je meer informatie over deze term en de apparaten die onder domotica geschaard kunnen worden. Het ligt in de lijn der verwachting, dat deze apparatuur de komende jaren steeds populairder zal worden.

Maak gebruik van zonnepanelen op je huis

Een van de manieren om duurzaam te wonen, is het gebruik van zonnepanelen op het dak van je woning. Met zonnepanelen kun je zelf groene stroom opwekken, wat ertoe leidt dat je minder grijze stroom bij je energieleverancier hoeft af te nemen. De groene stroom die je zelf niet verbruikt, kun je aan de energieleverancier “verkopen”. In de praktijk wordt deze groene stroom van je verbruikte grijze stroom afgetrokken aan het eind van het jaar. Naast het feit dat zonnepanelen duurzaam wonen mogelijk maken, leveren ze je in veel gevallen ook een flinke besparing op de energiekosten op.

Laat HR+-isolatieglas in je kozijnen plaatsen

Niet alleen zonnepanelen maken duurzaam wonen mogelijk. Ook is het verstandig om voor HR+-isolatieglas te kiezen, in plaats van het dubbele glas wat nu al regelmatig gebruikt wordt. Bij HR+-isolatieglas wordt een extra coating op het glas aangebracht, waardoor een groter deel van de warmte binnen je woning blijft. Laat de ruiten altijd door een professionele glaszetter plaatsen. Zo voorkom je dat er speling tussen de ruit en het kozijn ontstaat, wat voor tocht in huis zorgt. Dit zorgt voor een onnodig hoog energieverbruik.