Een aantal tips voordat je nieuwe meubels gaat kopen

Misschien ben je net verhuist of is er een andere reden dat je meubilair nodig hebt. Hoe dan ook, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je nieuwe meubels gaat kopen. Het is aantrekkelijk om de eerste en beste fauteuil die je tegenkomt te kopen. Het zijn immers hartstikke mooie stoelen. De kans is groot dat je al allerlei soorten en kleuren tegen bent gekomen. Wellicht op televisie, internet reclame of op Pinterest. Tja, de verleiding is dan groot om de eerste aankopen al te doen. Het is ook zo makkelijk: een paar klikken en klaar. Maar er zijn wel wat dingetjes waar je dus op moet letten voordat je daadwerkelijk nieuwe meubels aanschaft. Waar je dan precies op moet letten? Dat lees je natuurlijk hieronder!

Meten is….

Maak het maar af: meten is weten. Dat is juist. Voordat je een sprintje trekt naar de dichtstbijzijnde meubelzaak of de aantrekkelijke klikken op internet doet wat tot aankopen leidt, zorg ervoor dat je de deuropeningen in je huis hebt opgemeten. Het komt vaker voor dan je denkt: je staat in de meubelzaak en ziet het mooiste meubel aller tijden, maar je weet niet of het meubel door de deuropening past. Tja, dan kun je twee dingen doen: of je gokt het erop, of je laat het meubel staan met de kans dat iemand anders het gaat kopen. Niet optimaal in ieder geval. Het is zonde om veel geld te betalen voor meubels die uiteindelijk toch niet in je huis passen, maar het is ook zonde om de meubels te laten staan omdat je het niet weet. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om te meten. 

Tweedehands meubilair

Het liefst zo goedkoop mogelijk? Dat is helemaal geen probleem! Je kunt geld besparen én gaan voor kwaliteit als je een bezoekje neemt in een winkel voor tweedehands meubilair. Wil je een eettafel kopen of misschien een bank? Dan kun je daar ook bij dit soort winkels terecht. De reden van de relatief lage prijs, is dat individuen de meubels vaak niet meer nodig hebben. Het is in ieder geval het proberen waard, niet waar?

Inspecteer er op los

Houten meubels winnen steeds meer populariteit, logisch, want ze hebben een uitstraling die thuis past in ieder interieur. Het is echter wel belangrijk om in gedachte te houden, dat je dieper moet kijken dan het oppervlak van de meubel. Het is belangrijk om zowel de binnenkant als de onderkant van de meubels na te kijken, dus ook de laden. Als je een goede inspectie uitvoert, krijg je een goed beeld van de daadwerkelijke conditie van het meubel. 

Comfortabelheid

Een belangrijk onderdeel van meubels, zoals een bank, zijn de veren. Op basis van de veren kun je goed ervaren of het desbetreffende meubel comfortabel aanvoelt. Hier gaat het vooral om persoonlijke voorkeuren, dus kijk vooral wat goed bij jou past. In het geval je van stevige stoelen en banken houdt, kun je het beste gaan voor veren die goed opgerold zijn. Houd je echter van zachte stoelen, waar je in wegdroomt, dan moet je kijken naar andere soort veren. Er is voor iedereen wel wat te vinden. Zorg ervoor dat het voor jou goed aanvoelt en dat het comfortabel zit. Dat is nog belangrijker dan de look.