Een nieuw hoofdkussen kopen?

Merk je dat je hoofdkussen toe is aan vervanging? Word je ’s ochtends wakker met pijn in je nek en lig je niet lekker ’s nachts? Dan is het tijd te denken over een nieuw hoofdkussen kopen. Het is belangrijk dat een hoofdkussen voldoende steun geeft aan je nek en hoofd. Wist je dat je je gemiddeld 40 keer omdraait in je slaap? Of je nu vooral op je zij slaapt of op je rug, je hoofdkussen dient zich aan te passen naar jouw lichaam. Op deze manier kan je je lichaam ontspannen zodat je goed uit kunt rusten.

Hoe schoon is jouw hoofdkussen?

Kussenslopen zorgen voor extra bescherming voor de hoofdkussens. Je ligt iedere dag 7 tot 8 uur op de kussens en laat dode huidcellen op je kussens achter. Het is dus belangrijk om de kussenslopen regelmatig te wassen. Maar hoe schoon is je kussen nu eigenlijk? Het is belangrijk om deze regelmatig te inspecteren op vlekken of nare geurtjes. Huisstofmijt kan ook in je kussen gaan zitten, wat allergische reacties kan veroorzaken. Op jaarbasis gebruik je je kussen maar liefst 2500 uur, dus niet zo gek dat het na verloop van tijd niet zo fris meer is. Hou je kussen goed schoon om gezondheidsklachten te vermijden

Waar let je op wanneer je een nieuw hoofdkussen gaat kopen?

Wil je een nieuw hoofdkussen kopen? Dan wil je natuurlijk een goede kwaliteit kussen die voldoende steun biedt aan je lichaam. Met een goed hoofdkussen zorg je dat je nek recht ligt zodat je hoofd en nek comfortabel kunnen rusten. Welk hoofdkussen zorgt voor de beste steun? Dit is afhankelijk van jouw voorkeur. Er zijn verschillende vulmaterialen met wisselende eigenschappen. Wol is bijvoorbeeld comfortabel en laat gemakkelijk lucht door. Ook houdt het warmte vast en blijft schimmel- en huisstofmijt vrij. Memory foam hoofdkussens daarentegen zijn minder luchtdoorlatend. Deze kussens houden warmte vast waardoor je kan zweten en het een ongemakkelijk gevoel kan veroorzaken. Dit materiaal is wel comfortabel om op te liggen en vormt zich gemakkelijk naar je slaaphouding. Met nieuw hoofdkussen kopen, zorg je dat je jezelf een optimale nachtrust bezorgd. Hierdoor kan je uitgerust en ontspannen de dag tegemoet.

Hoe weet je wat voor hoofdkussen het beste bij jou past?

Wanneer je een nieuw hoofdkussen gaat kopen, wil je de juiste keuze maken. Hoe weet je nu welk soort hoofdkussen het best bij jou past? Verschillende factoren zijn hiervan op invloed. Het ligt aan jouw persoonlijke voorkeur welk vulmateriaal jij het meest prettig vind. Daarnaast is je slaaphouding ook belangrijk wanneer je een nieuw hoofdkussen kopen. Lig je bijvoorbeeld vooral op je zij? Dan heb je een hoger kussen nodig dan wanneer je vooral op je rug ligt. Over het algemeen wil je een kussen dat zich naar je lichaamshouding aanpast, of je nu een zijslaper of rug slaper bent. Wanneer je een hoofdkussen gaat kopen, kan je hem het beste een tijdje uitproberen. Zo kan je zelf uittesten of het kussen voldoende steun biedt. Op deze manier ben je verzekerd van een goede aankoop en investeer je in een goede slaaphouding.