Een nieuwe menukaart samenstellen

Tegenwoordig kun je steeds gemakkelijker een menukaart maken. Online kun je hierover ontzettend veel vinden en je kunt er ook hulp bij krijgen. Het is belangrijk dat je goed gaat nadenken over wat je wilt neerzetten tegenover je klanten. Een kaart is je verkoopplaatje voor de gasten. Bij de eerste impressie moet het aanbod helder zijn.

Eisen voor een mooie kaart

Het is essentieel om te beginnen met de inhoud van je kaart. Zodra je dit niet duidelijk hebt, kun je niet goed verder bouwen tot een goed einderesultaat. Het thema van je restaurant moet binnen enkele seconden zichtbaar en duidelijk zijn. Wees bewust dat je een middenweg moet kiezen tussen het aantal gerechten. Als je zeker weet welke gerechten je wilt aanbieden, kun je gaan kijken hoe je deze wilt presenteren. De beschrijving van elk gerecht moet kort en bondig zijn. Het hoeft niet over een lange tekst te beschikken. Een korte uitleg is voldoende. Zo is het voor de gast in één oog opslag duidelijk. Naast de bijbehorende informatie, is de prijs ook belangrijk. Wees slim en plaats alle duurdere gerechten bovenaan in het menu. Als mensen eerst de hoge prijzen zien vallen de andere minder hoge prijzen in verhouding mee. Wanneer je dit omkeert, zullen gasten niet snel voor een duurder gerecht kiezen. Naast deze truc is het ook handig om het euroteken weg te laten. Zo worden de gasten niet telkens herinnerd aan het geld dat ze ervoor moeten uitgeven. Denk ook aan de leesbaarheid van de kaarten. Het is belangrijk om alles duidelijk te kunnen lezen. Er kan anders verwarring ontstaan bij de gasten. Donkere letters en donkere achtergronden gaan dan ook zeker niet samen!

Wil je graag meer weten over mooie menukaarten? Of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan voor meer informatie over menukaarten contact op met The Menu Store.