Een poort kopen: waar moet je op letten?

Wil jij een poort kopen voor je hekwerk, dan heb je een aantal keuzes te maken. Een poort is wel handig, vooral als je ook een andere toegang tot je erf wilt creëren behalve alleen via je woning. Tegelijkertijd is een poort ook een zwakke plek en een onderbreking van je hekwerk, dus veiligheid is een punt. Een poort moet gebruikersvriendelijk zijn en tegelijkertijd bescherming bieden en de beste poort voor jou is niet automatisch ook de beste poort voor iemand anders. Wij helpen je een poort te kopen die exact aansluit bij jouw wensen en behoeften.

De juiste soort poort kopen

Het soort poort dat je kiest wordt bepaald door de functie die je eraan wilt geven. Het is dus altijd goed om eerst voor jezelf vast te stellen wat je wilt dat je poort voor je doet.

  • Wie of wat moet je poort kunnen doorlaten? Wil je een poort kopen waar je doorheen kunt lopen, eventueel met de fiets of brommer, of moet er ook een auto doorheen kunnen?
  • Hoeveel bescherming moet de poort bieden? Er zijn lage en hoge poorten, poorten van hout en van metaal en poorten met verschillende soorten vergrendelingen. Een lage looppoort biedt geen veiligheid, maar een gaasmatpoort met slot wel.
  • Moet de poort aansluiten bij het soort hekwerk dat je al hebt, of staat deze hier los van?

Hoeveel deuren moet je poort hebben?

Je kunt kiezen uit enkele- en dubbele poorten. Ga je een enkele poort kopen, dan kun je er doorheen als voetganger, ook met een fiets of grasmaaier in de hand, maar niet met grotere voertuigen of voorwerpen. Kies je voor een dubbele poort, dan heb je de optie om één of twee deuren te gebruiken en heb je dus wat meer vrijheid. Dubbele poorten zijn uiteraard wel duurder en nemen meer plek in beslag. Vraag je dus af of je budget en ruimte hebt.

De bediening

Er worden poorten aangeboden met een handmatige- of elektrische bediening. Ook hier hangt je keuze weer af van de functie van je poort, van het gebruiksgemak dat je verwacht en van je budget. Een handmatige poort moet je zelf openen en sluiten en dat is niet gemakkelijk in situaties waarin je je handen vol hebt. Wil je een poort kopen waar een auto doorheen kan, dan is een elektrische bediening wel erg praktisch. Een ander voordeel van een elektrische bediening is dat je je poort van in je woning bedient en dat deze beter beveiligd is.

De beste poort kopen voor jou

Of je nu een klein poortje nodig hebt waarmee je kinderen en dieren op je erf houdt of een grote poort om je bezit mee te beschermen of met je auto naar binnen kunt, je wilt een poort kopen die voldoet aan jouw eisen en waar je lang plezier van hebt. Ga met de bovenstaande informatie naar een specialist en zij helpen je graag verder. Zo maak je vast de beste beslissing.