Wat zijn de voor en nadelen van een virtual private server?

Elk product heeft verschillende voor en nadelen. Het is daarom fijn om dit onder elkaar te zetten. Hierdoor kun je een overweging maken om het product wel of niet aan te schaffen. In dit artikel vertel ik de voor en nadelen van een virtual private server en wat het ongeveer inhoud. Je kunt natuurlijk geen product aanschaffen als je geen idee hebt van wat het doet en is.

Wat is een virtual private server?

Een virtual private server is een server die je huurt bij een andere partij. Jij geeft aan hoeveel geheugen en capaciteit je nodig hebt en een bedrijf geeft aan of dit mogelijk is en zet de server voor je klaar. Een virtual private server is eigenlijk een eigen gecreƫerde server die je naar jouw wensen kan inrichten. Niemand kan bij deze server tot dat jij iemand toegang hebt gegeven dat hij of zij erbij mag komen.

Voordelen

De voordelen van een virtual private server zijn dat je zelf de controle hebt over wie er bij je server mag. Verder kun je ook zelf kiezen hoeveel geheugen en capaciteit je denkt nodig te hebben. Daarnaast kun je ook zelf bepalen welk besturingssysteem je het fijnst vindt en dus het liefste op jouw server wilt hebben. Daarnaast kun je ook per maand bekijken of je nog genoeg geheugen en capaciteit hebt. Is dit niet het geval, kun je bij de meeste bedrijven per maand iets erbij nemen of als het moet weghalen.

Nadelen

Servers blijven natuurlijk technologie. Het nadeel hiervan is dat als iets weg is, dat het ook echt weg is. Er is dan een kleine kans dat je jouw bestanden nog terug kunt krijgen. Dit is natuurlijk erg vervelend als er erg belangrijker gegevens en bestanden opstaan. Zorg er daarom voor dat er altijd een soort van back-up gemaakt is.