Voor- en nadelen van een WMO traplift

Wanneer je een traplift via de WMO probeert aanschaffen hoef je het bedrag niet in een keer te betalen. Als je dus niet veel geld tot je beschikking hebt om een traplift aan te schaffen kan dit in een enorme verlichting zijn voor je uitgaven. In plaats van het geld in een keer te betalen betaal je dus elke maand een vast bedrag. Bekijk van te voren wel goed of het in jou situatie niet voordeliger is om zelf een traplift te kopen of huren.

Als je een trap huurt via de WMO blijft jou gemeente de eigenaar van de traplift. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om de eventuele onderhoudskosten. Je gemeente zorgt er voor dat alle kosten gedekt worden en je dus zelf niks betaald.

Traplift krijgen via WMO

Er zijn ook nadelen

Wanneer je zelf een traplift wilt kopen kan deze al binnen 48 uur bij jou thuis geïnstalleerd zijn. Een aanvraag via de WMO duurt vaak 6 tot 12 weken. Als je dus dringend een traplift nodig hebt kan dit een probleem zijn. Het duurt dus langer voor dat je er gebruik van kunt maken. Ik zou je daarom ook adviseren: Heb je geld om zelf gelijk een traplift aan te schaffen? Doe dit dan. Het scheelt tijd en uiteindelijk ook geld.

In de meeste gevallen krijg je een traplift toegewezen. Je hebt dus vaak geen keuze in welk type en welke kleur je de traplift krijgt. Het kan dus zijn dat de traplift uiteindelijk helemaal niet bij je interieur staat.

Het aanvragen van een WMO traplift is niet zomaar gebeurd. De aanvraag ervan duurt lang en er worden veel persoonlijke gegevens gevraagd.

De juiste traplift

Ben je nou opzoek naar de juiste traplift, en wil je meer informatie over WMO trapliften? Neem dan eens een kijkje op deze site.