Geschikte LED armaturen

LED lampen hebben ontzettend veel voordelen ten opzichte van halogeen verlichting en bijvoorbeeld gloeilampen. Maar, natuurlijk hebben deze lampen ook enkele nadelen. Wanneer je de overstap maakt van je oude verlichting naar de nieuwste LED lampen, kun je tegen het probleem aanlopen dat je huidige LED verlichting niet goed past in je armaturen. In de tijd dat je je huidige armatuur hebt aangeschaft, waren led lampen waarschijnlijk niet verkrijgbaar. Vandaar dat de oude armaturen niet geschikt zijn voor de huidige led verlichting. Deze sluiten namelijk niet altijd goed op elkaar aan. Gelukkig is hiervoor een oplossing bedacht, zodat je je oude armatuur kunt behouden en alsnog gebruik kunt maken van Led lampen.

Led armatuur

Led armaturen zijn speciaal ontworpen voor LED lampen, waardoor je je armatuur gemakkelijk en snel kunt ombouwen naar een LED variant. Je hoeft je oude armatuur dus niet weg te gooien wanneer je graag wil overstappen, je kunt deze gemakkelijk en snel ombouwen door een onderdeel te vervangen.

De prijs van LED

Naast dat LED dus moeilijk kan zijn in bepaalde oude armaturen, is het natuurlijk geen goedkope verlichting. Toch is het verstandig om uiteindelijk wel de overstap te maken aangezien LED ontzettend veel voordeel kan opleveren. Uiteindelijk zal de prijs van deze lampen niet opwegen tegen de vele voordelen. Zie de prijs dan ook niet als een kostenpost, maar als een investering. Je verdient het namelijk dubbel en dwars terug wanneer je er voor kiest om over te stappen. Daarnaast kun je als bedrijf in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek. Dit is een subsidie voor bedrijven die willen overstappen van hun huidige verlichting naar LED. Hierdoor wordt het een stuk betaalbaarder om de overstap te maken. Aangezien je niet het gehele bedrag zelf hoeft te betalen. Het wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker om over te stappen.