Zeefdruk vs. Digitaal printen

Veel bedrijven bieden twee verschillende methoden van printen, met het oog op een proces dat het beste past bij uw kunstwerk te bieden. Wij bieden traditionele zeefdruk voor de meerderheid van onze producten, maar ook digitaal printen op geselecteerde items.

Zeefdruk omvat het maken van een sjabloon zeefdruk(printers noemen dit een “scherm”), en vervolgens met behulp stencil die lagen inkt toe te passen op het printoppervlak. Elke kleur wordt aangebracht met een andere sjabloon, een voor een, gecombineerd om het uiteindelijke look.

Digitaal printen is een veel nieuwer proces dat houdt uw kunstwerk wordt verwerkt door een computer, en vervolgens direct geprint op het oppervlak van uw product. Digitaal printen is geen warmteoverdracht of applicatie, omdat de inkt direct wordt gehecht aan de stof van je shirt. Elke drukproces heeft zijn sterke punten, en onze artwork team zullen deze wegen bij de beslissing welke te gebruiken voor uw ontwerp.

Zeefdruk is de beste optie voor ontwerpen die een hoge mate van levendigheid vereisen.

Bij het afdrukken op donkere overhemden, of voor speciale producten. De inkt in zeefdruk wordt dikker aangebracht dan digitaal printen, wat resulteert in heldere kleuren, zelfs op donkerdere overhemden.

Het feit dat deze producten worden met de hand gedrukt staat ook voor unieke producten, zoals flessen water, koozies en mokken, omdat de printer handmatig gebogen of oneffen oppervlakken aankan. De minimale afname op het scherm drukwerk wordt veroorzaakt door de extra materialen en arbeid tijd in verband met deze afdrukmethode.

zeefdruk drukkenDigitaal drukken is het beste gebruikt voor items die een hoog gehalte aan detail nodig, en orders van een kleinere hoeveelheid. Het feit dat de digitale printer schermen maakt gebruik maakt fotografisch, met veel meer detail dan traditionele zeefdruk. Als de inkt dunner wordt toegepast (op dergelijke detail te bereiken), is digitaal drukken het best gebruikt op lichter gekleurde shirts om het ontwerp te schitteren door. Het feit dat het ontwerp wordt verwerkt en digitaal gedrukt maakt een hoeveelheid is, omdat er geen schermen of fysieke installatie.

Bij Projekt Slemien zijn we trots achter elkaar af te drukken methode om op te staan, 100% van de tijd. Terwijl we op dit moment bezig om meer producten voor digitaal printen mogelijk te maken, zijn de vinden op de website producten grondig getest en goedgekeurd. We afdrukt perfectionisten, en geen producten toelaten voor beide werkwijzen die niet resulteren in de beste eindproduct. Kunstwerk gedrukt door beide methoden gaat door hetzelfde proces worden beoordeeld en ondoorlaatbaar door onze deskundige kunstenaars.