Herinneringen maken

Stel je voor: Een dierbaar persoon bij jou in de omgeving krijgt te horen dat hij of zij binnenkort zou overlijden. Wat zou je dan doen? Een ding wat deze tijd beter kan maken is het maken van nieuwe herinneringen met deze personen. Een gedachte die je namelijk in die tijd kunt hebben is: Laten we het beste ervan maken! Dit kun je dan bereiken door met elkaar een aantal leuke dingen te gaan doen. Zo kun je bijvoorbeeld stedentripjes maken of samen naar jullie favoriete plekjes gaan. Ook zou je hier een compilatie van kunnen maken zodat je op de uitvaart de laatste weken/maanden van de persoon hebt vastgelegd.

Hoe verder?

Als de persoon overleden is kan het natuurlijk wel handig zijn om een uitvaartorganisatie in te schakelen om jou/jullie te helpen met het verder regelen van de uitvaart. Er zijn namelijk veel dingen die komen kijken bij het regelen van een uitvaart. Bij het inschakelen van hun wordt voor jou deze tijd iets verlicht omdat jij niet alles hoeft te regelen. Ook weten zij goed waar ze mee bezig zijn en weten zij wat mooi is bij een uitvaart en hoe jij het mooi en persoonlijk kunt maken. Dit laatste heb je al bereikt door de herinneringen aan de overleden persoon. 

Nog persoonlijker maken

Er zijn natuurlijk nog andere manieren om een uitvaart persoonlijker te maken. Zo kun je verschillende personen een speech laten geven op de uitvaart. Hier zouden zij een persoonlijke ervaring met de persoon kunnen vertellen. Hierdoor krijgen de nabestaanden die op de uitvaart komen een beter beeld van de overleden persoon.