Het belang van hoge kwaliteit ondergoed voor mannen

Ondergoed is een kleding stuk dat zeer onderschat wordt door de meeste mannen. Er wordt weinig aandacht aan besteed. 9 van de 10 keer kijken mannen alleen naar het merk en dan gaan ze er al vanuit dat het goed is. Echter zijn er een aantal zaken belangrijker dan het merk.

De stijl voor jou

Het is heel belangrijk om de juiste stijl te kiezen, een stijl die bij je past. Er zijn verschillende soorten stijlen en hier kan je een keuze uit maken. Welke stijl past het beste bij jou postuur? Is deze stijl comfortabel? Dit zijn vragen die je kan stellen tijdens het kopen van ondergoed. Hieronder staan een aantal verschillende soorten ondergoed waar je als man uit kan kiezen.

  • Boxershort

De traditionele boxershort wordt door Nederlandse jongeren vaak het Amerikaanse ondergoed genoemd. Deze boxershort zit zeer comfortabel en ademt het meest, in tegenstelling tot de overige soorten onderbroeken. Het fijne van een Traditionele boxershort is dat hij geschikt is voor ieder postuur. Jongeren raden dit soort ondergoed vaak af, omdat dit model minder goed werkt wanneer je slim fitted of skinny fitted jeans draagt. Je ziet dan namelijk de rand van het ondergoed omdat dit soort broeken strak zitten bij het dijbeen.

  • Boxershort met korte pijp

De boxer met korte pijp is de moderne variant van de traditionele boxerschort. Dit model werk goed samen met een slim fitted of skinny fitted jeans. Dit model is perfect voor mannen met dunne benen omdat hij mooi aansluit op je heupen.

  • Boxershort met lange pijp

Dit model kun je plaatsen tussen de boxershort met een korte pijp en de traditionele boxershort. Dit model is meer bedoeld voor mannen met iets grotere bovenbenen. Een boxershort met lange pijp, past prima onder een slim fitted- of skinny fitted jeans.

Het materiaal

Er zijn drie belangrijke punten waar ondergoed aan moet voldoen. Ten eerste het moet comfortabel zitten. Eveneens moet het ondersteuning geven en als laatste moet ondergoed kunnen ademen. Er wordt veel gebruik gemaakt van katoen. Echter zijn door technologische ontwikkelingen, een aantal nieuwe stoffen uitgebracht: jersey en mesh. In het verleden werden alleen katoen en zijde gebruikt. Hieronder leg ik de twee nieuwe stoffen uit: Mesh en Jersey.

  • Jersey is een zachte stof, licht van gewicht en beschikt over een natuurlijke stretch. Dit komt omdat er geen elastaan wordt gebruikt. De zachte stof is perfect voor mannen die continu in beweging zijn.
  • Mesh is een licht materiaal en ademt. Mesh wordt vaak gebruikt voor sportondergoed. Aangezien mesh van licht materiaal gemaakt is kan dit zorgen voor een betere performance.

De kwaliteit

De kwaliteit is heel belangrijk. Als je ondergoed koopt voor een hoge prijs, ga je ervanuit dat het ondergoed van goede kwaliteit is. Logisch, want je wilt waar voor je geld. Er zijn merken waar je voor een betaalbare prijs een hoge kwaliteit ondergoed krijgt zoals: Schiesser ondergoed, Jack and Jones, The Sting etc. Deze merken verkopen ondergoed met hoge kwaliteit, voor een betaalbare prijs. Dit is fijn voor jou en je portemonnee, een echte win-win situatie.