Het kleine Nederland

Nederland is in verhouding met andere landen een klein landje. Toch wordt er in het kleine Nederland van allerlei soorten vervoersmiddelen gebruik gemaakt. Ga voor jezelf maar eens na wat voor manieren jij eigenlijk gebruikt om van A naar B te komen. Voor iedere reis kan je weer gebruik maken van een ander vervoersmiddel. De keuze is enorm en daarbij is het dus mogelijk om genoeg te variëren.

Op reis door Nederland

Als je iemand bent die veel onderweg is door Nederland is de kans groot dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer of de auto. Deze termen zijn erg breed. Onder de term openbaar vervoer kun je eigenlijk denken aan bussen, treinen en natuurlijk de trem. Dit zijn eigenlijk al drie voertuigen die onder een term vallen. Bij auto’s is dit natuurlijk nog een stuk groter. Je kunt hier bijvoorbeeld van Mercedes modellen tot de Ford focus 2016 onder laten vallen. Toch zien we deze term eigenlijk nog breder. Eigenlijk valt elke luxeauto hieronder. Best gek dat we een taxi als taxi benoemend terwijl hier het enigste verschil met een luxeauto de kleur van de nummerplaat is. Naast de luxeauto’s zijn er ook nog een tal aan andere voertuigen die je op de weg tegenkomt. Denk hierbij maar eens aan vrachtwagens, busjes, motoren en ga zo maar door.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om vervoersmiddelen. De een heeft bijvoorbeeld voorliefde voor het openbaar vervoer en reist het liefst met de trein. Dit terwijl de ander hier juist een echte hekel aan heeft en het liefst alleen in zijn eigen auto zit. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur en reist dus op zijn eigen manier. Het kan naast een voorkeur ook een andere reden hebben dat iemand juist gebruik maakt van dat vervoersmiddel. Het is natuurlijk ook mogelijk dat iemand niet bevoegd is om auto te rijden en daarom juist altijd met het openbaar vervoer reist. Het betekend dan niet dat diegene voorkeur heeft voor deze manier van reizen en juist verplicht is gebruik te maken van dit vervoersmiddel. De redenen hiervan zijn erg uiteenlopend.