Hoe vervang ik het doek van een Roll-up banner?

Je hebt een roll-up banner die je al een tijdje gebruikt. Nu werkt het systeem nog prima maar je hebt een nieuwe actie of wilt een nieuw doek. Dan hoef je niet weer een nieuwe roll-up banner bestellen. Je kunt ook alleen een nieuw doek bestellen. Je kunt zelf dit doek vervangen of het laten vervangen door een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. Wil je alleen het doek vervangen? Dan vraagt bijna elke drukkerij om een bestand waarin de minimale resolutie 150 Dpi is. Je kunt er ook voor kiezen om de bestanden aan te leveren in JPEG of PDF. Ook dient het formaat op ware grootte aangeleverd te worden en in CYMK-kleuren (geen RGB-kleuren).

In welke stappen monteer ik zelf een nieuw doek in mijn roll-up banner?

Als eerst rol je de eigen banner helemaal uit. Stop de pin (die aan de linkerkant van de cassette zit) in de het gat. Dit zorgt ervoor dat het oude doek niet gaat inrollen. Verwijder nu het oude doek. Breng de onderzijde van het roll up banner doek aan op de witte strook. De witte strook moet net iets boven de zwarte lijn uitkomen. Verstevig vervolgens de plakrand van de roll up banner door middel van een strook sterke tape (anders schiet deze weer terug). Bevestig vervolgens de bovenkant van de print. Trek de pin aan de linkerkant van de cassette uit het gat, en als het goed is rolt het doek in. Zorg ervoor dat je dit gedeelte niet haast. Laat je het doek schieten, dan knalt deze eruit en kun je weer opnieuw beginnen. Laat als laatste stap het doek voorzichtig inrollen.

Waar kan ik alleen een roll banner doek bestellen?

Bij sommige internet drukkerijen kun je alleen het systeem met print bestellen. Zoek daarom goed naar een drukkerij waar je ook het doek alleen kunt bestellen.roll up banner