Hoe werkt een led lamp en led armatuur nou precies?

LED is de afkorting van Light Emitting Diode. Het zijn kleine, krachtige lichtbronnen die door de bewegingen van elektronen via een halfgeleidermateriaal verlichting raken. Ledverlichting wordt in allerlei verschillende situaties gebruikt, denk bijvoorbeeld eens aan LED armaturen. Armaturen LED verlichting kunnen je erg veel voordeel bieden. Dankzij de LED lampen in deze armatuur kun je op een energiezuinige manier aan verlichting komen.

Waar bestaat een LED lamp precies uit?

Een LED is uit verschillende onderdelen opgebouwd. Allereerst het grootste onderdeel: de behuizing, ook wel epoxyharslens genoemd. Daarnaast heeft een LED natuurlijk nog meer onderdelen, denk hierbij aan de draadverbinding, reflector, half geleider kristal, aambeeld, ondersteuning, frame, afgeplatte zijde en de anode en kathode.

Wat is een LED armatuur precies?

Een LED armatuur is verkrijgbaar in allerlei verschillende varianten. Denk aan een Led-armatuur voor binnen, maar er zijn natuurlijk ook led armaturen voor buiten. Daarnaast zijn er ook tal van verschillende vormen, maten, afmetingen en meer mogelijkheden verkrijgbaar.

Ben je geïnteresseerd in LED lampen en een LED armatuur? Neem dan zeker eens een kijkje in het ruime aanbod led lampen en armaturen. Er zal vast en zeker een variant tussen zitten die naar jouw smaak is.

Welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Een Led armatuur is natuurlijk een behoorlijk breed begrip, want, uit welke lampen bestaat dit nou zoal? Denk eens aan een buislamp, een floodlight, een schijnwerper, retrofit lamp en meer! Op welke locatie je een lamp nodig hebt, en aan welke eisen deze ook moet voldoen. Met een armatuur led weet je zeker dat je goed zit! Vergelijk eens een aantal van deze lampen met elkaar via een online vergelijking site. Je kunt dan verschillende varianten met elkaar vergelijken op uiterlijke- en technische aspecten. Zo weet je helemaal zeker dat je de juiste lamp(en) aanschaft!

led-armatuur