Houd je auto goed schoon in de wintermaanden

Je auto is kostbaar en je bent er dan ook behoorlijk zuinig op. Je hebt toch ook een Brodit iPhone 6 houder? De meeste autobezitters wassen hun auto in de zomermaanden nagenoeg wekelijks. Er gaat niks boven een mooie glanzende auto tenslotte. De auto wordt voorzien van een wasbeurt met shampoo en daarna volgt er nog een wax behandeling. Dat alles doe je niet voor niets. Een goed gewassen auto is niet alleen mooi; ook je lak blijft beter in conditie. Een auto die niet goed wordt schoongemaakt kan sneller gaan roesten.

Strooizout is slecht voor je lak

In de wintermaanden komt Rijkswaterstaat in actie. Er wordt volop gestrooid op de weg. Dat zout wat wordt gestrooid rijd je netjes uit over de weg. Daarna is de weg minder glad. De auto’s hebben betere grip op de wegen waardoor het verkeer veilig kan rijden. Strooizout heeft echter ook een groot nadeel; het is slecht voor de lak van je auto.

Strooi geen zout in open wonden

Het is een bekend gezegde; strooi geen zout in open wonden. Dit geldt ook voor je auto. Wanneer jij diepe krassen in je lak hebt zitten kan dit vervelende gevolgen hebben in de winter. Je auto zal snel gaan roesten op de plekken waar deze krassen zitten. Het opspattende water vermengt zich met strooizout. Dit mengsel zal in de krassen in je auto trekken en daar gaan oxideren. Een auto die aan het einde van de winter roestplekken heeft is geen toppunt van schoonheid.

Was je auto in de wintermaanden

Het is dan ook zaak dat je ook in de wintermaanden geregeld naar de wasstraat gaat met je auto. Een speciale beschermende behandeling tegen strooizout is een aanbod wat je moet aannemen. Daarnaast kan je kiezen voor een bodemreiniging en bodembescherming bij je auto. Hierdoor is jouw auto ook aan de buitenkant winterproof.