Is bloggen nog wel van nu?

Als het niet in de vorm van een video is dan wel in de vorm van tekst. En doet u dit dan in zakelijke context of wilt u een persoonlijk verhaal kwijt? Bloggen is dan ook zeker niet dood. Het is vooral verandert in de vorm van digitalisering. We leven in een wereld waarin we alsmaar meer content creëren. En bloggen is daar geen uitzondering van. Tegenwoordig zijn er genoeg websites waar u gratis artikelen plaatsen kan. Lees verder om er achter te komen wat de redenen zijn achter bloggen en de problemen achter duplicate content.

Wat zijn de waardevolle redenen achter bloggen?

In principe is het een behoefte om iets te vertellen. Vroeger vertelde u wellicht verhalen rond het kampvuur. Technologie heeft ons nieuwe mogelijkheden gegeven waardoor wij onze verhalen online kunnen delen. Een passie die u vroeger in de vertrouwde kring deelde kan nu ook aan de andere kant van de wereld gedeeld worden. Het is in zekere zin een podium voor uw ideeën en het is een goede manier om een mening te vormen over een onderwerp. Na het delen van uw blog komen er ongetwijfeld reacties in de vorm van argumenten, feiten en opinies die u ondersteunen of juist uitdagen. Dit zorgt voor een uitbreiding van uw kennis en dat van de lezers. En naast kennis is het ook een uitbreiding van uw contacten. We leven nou eenmaal in een tijd van de online content.

Hoe ontstaat duplicate content?

Bij het publiceren van uw blog creëert u online content. Als u de tekst van uw blog ook op een andere website terugvind is dit duplicate content. De schatting is dat pagina’s die voor 70% gelijk zijn, beschouwd worden als dubbele inhoud. Dit kan uiteraard door uzelf zijn gedaan maar ook door iemand anders. Heeft dit dan enige risico’s voor uw blog? Wel als u wilt dat uw content als eerste gevonden word op zoekmachines.


Waarom is duplicate content een probleem?

Als zoekmachines duplicate content tegenkomen tonen ze slechts één pagina in de zoekresultaten. De zoekmachine kiest welke content het belangrijkst lijkt en hierdoor kan het gebeuren dat uw content omlaag schiet of zelfs verwijdert wordt uit de zoekmachine. En hoe vervelend dat ook is, het kan zelfs effect hebben op uw website omdat op deze manier de crawltijd van de zoekbot beïnvloed wordt. Ben er dus altijd bewust van dat uw content uniek is zodat uw blog door de wereld gevonden wordt.