Je tuin opknappen met deze handige tips

Wanneer je tuin toe is aan een renovatie, heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om de tuin van een veranda te voorzien, waar je ook in de herfst en het voorjaar onder kunt zitten. In het bijzonder, wanneer je de wanden van de veranda af laat dekken met een doek en gebruik maakt van een terrasverwarmer. Op deze manier creƫer je als het ware een kleine tuinkamer! Naast een dergelijke open tuinkamer, kun je ook voor een moderne tuinkamer zonder openingen kiezen. Deze tuinkamers worden vaak met glas gemaakt, wat je in de zomer eventueel open kunt slaan. Zo betrek je deze ruimte zomers bij de tuin, wat voorkomt dat de tuin erg klein wordt.

Voordelen van een tuinkamer aan je woning

Door voor een tuinkamer aan je woning te kiezen, kun je het hele jaar door van de tuin genieten. In de zomer zet je de grote glazen deuren open, om het heerlijke weer je woning binnen te laten komen. Mocht het in de herfst en zeker de winter te koud worden, dan laat je de deuren gesloten. Het glas wat in een tuinkamer of serre gebruikt wordt, maakt dat je alsnog van de tuin kunt genieten. Vergelijk een tuinkamer enigszins met een tuinhuisje voor in de tuin! Het voordeel van een tuinkamer of serre, is dat tegen je woning geplaatst kan worden.

Plaats een (opblaasbare) jacuzzi in de tuin

Om het hele jaar door optimaal van de tuin te kunnen genieten, kan ook het gebruik van een jacuzzi het overwegen waard zijn. Je kunt hierbij kiezen tussen een opblaasbaar model en een vaste jacuzzi. In beide gevallen is het verstandig om deze onder een overkapping te plaatsen, wanneer je deze het hele jaar door wilt kunnen gebruiken.