Wat kun je allemaal met een spandoek?

Door een spandoek te gebruiken kun je op een mooie en ludieke manier een boodschap helder overbrengen. Door de goed opvallende borden en spandoeken kun je overal op een goede manier meer naamsbekendheid scheppen. Hoe je de boodschap over wilt brengen is erg divers. Wil je bijvoorbeeld ergens promotie voor maken, kies dan voor felle kleuren waarvan je zeker weet dat deze de aandacht trekt. Laat ook jouw bedachte spandoek eerst aan een aantal mensen zien. De kritiek/ feedback van deze mensen is vaak erg nuttig en zij komen dan ook vaak met punten waar je zelf nooit aan gedacht had.

Spandoek ophangen of vasthouden?

Bij spandoeken bedrukken heb je meerdere keuzes; ga je deze ophangen of vasthouden? Als je een spandoek wilt ophangen kun je het beste een doek met ringen bestellen (dan kun je deze gemakkelijk ophangen door de ringen). Ga je een spandoek vasthouden (bijvoorbeeld als je iemand ophaalt van het vliegveld)? Zorg dan dat je een licht materiaal kiest zodat je het spandoek ook gedurende langere periode kunt vasthouden. Bij een groter spandoek kun je uiteraard met meerdere mensen deze vasthouden.

Spandoek en een tekstspandoek-bestellen

Op elk spandoek hoort natuurlijk een tekst. Onthoudt hierbij dat een korte tekst praktischer is dan een lange tekst (omdat mensen de aandacht niet lang vasthouden). Bij veel evenementen heb je namelijk maar een kort moment waarop het spandoek in beeld is (denk maar aan voetbal wedstrijden waarbij het spandoek misschien maar 5 seconden in beeld is). Kies dan liever voor een tekst waarin gespeeld wordt met woorden en kleuren. Zo hebben mensen niet het idee dat zij veel tekst lezen. Probeer de belangrijkste qwoorden met hoofdletters te schrijven en waar mogelijk afkortingen te gebruiken. Zorg dat er ook geen spelfout in het spandoek staat (oogt nogal slordig). Sommige spandoeken bevatten expres een spelfout. Mocht je dit doen, zorg er dan voor dat voor iedereen duidelijk is dat je dit expres hebt gedaan.