Laminaatvloeren: 4 voordelen

Laminaatvloeren: 4 voordelen

Wil jij een goede vloer voor een relatief lage prijs? Dan is een laminaatvloer een goede keuze voor jou. Ondanks dat een laminaatvloer aanzienlijk goedkoper is, zie je dit er zeker niet aan af. Je hebt tegenwoordig namelijk allemaal tinten en dessins, waardoor je laminaat een mooie uitstraling krijgt. Laminaat heeft verschillende voordelen, wij hebben er vier voor je op een rijtje gezet.

1.Voordelige vloer van goede kwaliteit

Dat laminaat iets goedkoper is dan andere type vloeren, wil niet zeggen dat de kwaliteit minder is. De prijs-kwaliteitverhouding van een laminaatvloer is zeer goed. Je kunt een laminaatvloer zien als de goedkope versie van een houten vloer. Je kunt laminaat kiezen met een dikke toplaag (vaak iets duurder) of met een dunnere toplaag. De varianten met een dikke toplaag zijn slijtvaster.

2. Laminaat kun je zelf leggen

Laminaat is zeer eenvoudig te leggen. Je hoeft hier geen expert voor in te huren., dit drukt de kosten van je vloer weer. De meeste laminaatvloeren hebben een eenvoudig kliksysteem, waarmee je de verschillende planken zo in elkaar klikt.

3. Laminaat vergt weinig onderheid

Een laminaatvloer kun je eenvoudig onderhouden door deze simpelweg stofvrij te houden en regelmatig te dweilen. Gemiddeld is één keer per week stofzuigen voldoende om de vloer in goede toestand te houden. Daarnaast wordt het aangeraden om de vloer ten minste iedere twee a drie weken te dweilen.

4. Laminaat is verkrijgbaar in legio aan dessins en tinten

Zoals in de inleiding al is gezegd hoeft laminaat zeker niet standaard te zijn. Tegenwoordig kun je laminaat krijgen in allerlei verschillende kleurtinten, zoals bruin, wit of zelfs geel en zwart. Daarnaast zijn er laminaatplanken van diverse breedtes verkrijgbaar. Een laminaatvloer van brede planken geeft een heel ander beeld dan een met dunne planken. Verder kun je kiezen uit verschillende afwerkingen zoals een vintage afwerking of een eiken effect.