Meld jouw personeel aan voor een heftruckopleiding

Kies voor een goede heftruckopleider

Er bestaan over het algemeen nogal wat onduidelijkheden over het besturen van een heftruck. Volgens de Arbowet en verzekeraars mag een heftruck alleen bestuurd worden op het moment dat er vooraf grondige instructies zijn gegeven. Over grondige instructies kunnen veel discussies ontstaan. Wanneer is een instructie grondig en wanneer niet? Met het geven van grondige instructies heeft een heftruck opleider veel ervaring. Je bent er dus van verzekerd dat je na het volgen van de heftruckopleiding helemaal bent voorzien van alle grondige instructies.

Grondige instructies zijn van groot belang

De Arbowet en verschillende verzekeraars eisen dat heftruckchauffeurs in het bezit zijn van grondige instructies voordat zij een heftruck gaan besturen. Deze inspectie kan je een flinke boete opleggen en kan zelfs jouw hele magazijn of opslag stil zetten. Dus laat het er niet op aan komen en ga voor zekerheid en voorzie jouw heftruckmedewerkers allen van een heftruckcertificaat. Dit heftruckcertificaat kan gehaald worden door een heftruckopleiding te volgen. Het is aan te raden om deze te volgen bij een heftruck opleider die veel ervaring heeft en een deskundig oog voor veiligheid.

Hoe is de heftruckopleiding ingedeeld?

Een heftruckopleiding bestaat uit verschillende onderdelen. Tijdens de opleiding wordt de veiligheid, verkeersvoorschriften en nog veel meer uitgebreid besproken. De nadruk bij de heftruckopleiding ligt voornamelijk bij de praktijk, het is immers van groot belang dat er op jouw werkvloer veilig gewerkt wordt. Na de opleiding volgt er een theorie- en praktijk examen. Wanneer dit examen met een voldoende is afgerond zullen de cursisten heftruckcertificaat ontvangen. Doordat jij jouw medewerkers goed hebt opgeleid creëer je een veilige werkplek die zonder discussie voldoet aan de gestelde eisen van de verzekeraars en de Arbowet. Je ziet het belang van een goede heftruckopleiding, wacht daarom niet te lang en meld jouw personeel aan voor een heftruckopleiding.