Menumappen gebruiken i.p.v. kaarten

Over het algemeen gebruiken de meeste restaurants en barretjes menukaarten. Dit zijn gewone kaarten waarop staat wat je er te eten en drinken kunt krijgen en hoeveel dit dan kost. Naast deze eenvoudige kaarten bestaan en ook menumappen. Menumappen zijn eigenlijk, de naam zegt het al, menukaarten in een map. Deze mappen worden vaker gebruikt in de wat luxere restaurants. Deze zijn vaak steviger en komen duurder en luxer over dan de gewone standaard kaarten.

Mappen in je eigen huisstijl

Over het algemeen zijn de menumappen in standaard kleuren de verkrijgen en kun je de kaarten die erin moet stoppen wel aan je eigen huisstijl aanpassen. Zo heb je toch de luxe uitstraling van de menumappen, maar verwerk je toch je eigen huisstijl erin door de kaarten aan te passen, aan je wensen en voorkeuren van een menukaart. Een tip die ik mee kan geven is dat je de menukaart, die je in de menumappen stop, wel overzichtelijk moeten zijn. De klanten moeten namelijk in een paar oogopzichten kunnen zien hoe je restaurant of bar heet, en wat jullie allemaal verkopen.

Duurder dan de menukaarten

Het is natuurlijk wel logisch dat menumappen een stuk duurder zijn dan de eenvoudige menukaarten. Dit kan komen omdat de productie van de mappen al veel duurder zijn dan de  productie van de menukaarten. En bij menumappen moet je ook nog menukaarten aanschaffen en dus heb je twee kosten bij deze manier van menu kaarten. Bekijk dus goed wat jij wil voor menukaarten wilt hebben voordat je teveel geld uitgeeft aan iets wat je toch niet mooi vind.