Misbruik van een online merk voorkomen

Merkmisbruik moet ten alle tijden voorkomen worden

Internet biedt bedrijven tegenwoordig veel kansen om omzet te genereren en hun merknaam te versterken. Cybercriminelen profiteren dan ook van het feit dat bedrijven online actief zijn. Ze maken massaal misbruik van sterke merknamen, bijvoorbeeld namaakartikelen te verkopen, merknamen en logo’s onrechtmatig te gebruiken. Merkmisbruik kan een hele grote impact hebben op de verkoopresultaten, het imago, merkwaarde en het consumentenvertrouwen. Het is dus zaak om merkmisbruik ten alle tijden te voorkomen. Hoe kan jij ervoor zorgen dat geen sprake is van merkmisbruik? Door het onderstaande artikel te lezen kom je erachter wat jij moet doen om deze vervelende gevolgen te voorkomen.

Merkmisbruik voorkomen is beter dan het tegengaan

Het beschermen van een merkmoet al beginnen voordat het merk oftewel de website gelanceerd is. Zorg er dus voor dat een merk op tijd beschermd is. Naast het registreren van een merk is het ook belangrijk om een logo te beschermen. Verder is het belangrijk om de domeinnamen te registreren, dit voorkomt domeinkaping. Als je niet goed weet hoe je dit moet aanpakken, dan is het verstandig om een merkdepot in de arm te slaan. Een merkdepot kan je precies vertellen wat je moet doen om een misbruik van jouw online merk te voorkomen. Verder kan je met alle eventuele vragen terecht bij het merkdepot.

Waarom kies je voor een merkdepot?

Als eigenaar van een merkregistratie ben je in staat om op te treden tegen misbruik van jouw merk en tegen overeenstemmende tekens mocht er verwarring bij het publiek zijn. Als er misbruik van jouw merk wordt gemaakt en als optreden gewenst is, staat een merkdepot jou juridisch bij. Conflictbeheersing en onderhandelingen is veel beter dan een dure gerechtelijke procedure. Mocht een rechtelijke procedure niet te vermijden zijn dan werkt het merkdepot nauw samen met gespecialiseerde advocaten.