Ongedierte, van welk soort heb jij overlast?

Zonder dat je het door kan hebben kan je overlast ondervinden van ongedierte, erg vervelend natuurlijk en je wil hier dan ook van af. Maar hoe doe je dat wanneer je eigenlijk niet eens weet waar je nu daadwerkelijk mee te maken hebt? Het is van groot belang dat je op onderzoek uit gaat voordat je actie onderneemt.

Muizen, ratten of katten?

Als je het idee hebt dat je te maken hebt met een probleem en in dit geval overlast dan kan de oorzaak hiervan ongedierte zijn. Veel mensen hebben geen idee welke dieren nu eigenlijk als ongedierte worden beschouwd. In eerste instantie denken mensen voornamelijk aan muizen en ratten. Maar wanneer je kijkt naar welke dieren er nog meer op de ongedierte lijst staan dan zijn dit er behoorlijk wat. Tuurlijk muizen en ratten zijn de meeste bekende soort ongedierte. Toch zie je dat ook duiven, katten en houtwormen op deze lijst terugkomen. Dit komt omdat ze overlast kunnen veroorzaken en daarnaast ook schade kunnen aanrichten. Toch is de kijk van mensen vaak heel anders op deze dieren dan wanneer het gaat om muizen of ratten. Dit komt omdat katten door veel mensen bijvoorbeeld erg geliefd zijn en er daar tegenover enkele mensen zijn die er een hekel aan hebben. Ook al ben je dol op katten het kan goed zijn dat ze bij andere mensen voor overlast veroorzaken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het schreeuwen in de late nacht of het doen van de behoeftes in jouw tuin. Tuurlijk is dit erg vervelend, maar is het dan meteen ongedierte? De een vindt van wel en de ander is het hier juist helemaal niet mee eens. Mocht jij er toch overlast van ondervinden? Dan kan je dit gemakkelijk oplossen door een katten verjager aan te schaffen.

Aanpakken of verhelpen?

Je kunt ervoor kiezen om een probleem met ongedierte grondig aan te pakken door bestrijdingsmiddelen in te zetten. Heb je bijvoorbeeld een muizen plaag dan moet je hier snel bij zijn, wanneer je hier niet snel bij bent is de kans groot dat deze plaag zich razendsnel een aantal keren verdubbeld.