Ontwikkeling labelprinters

Belangrijk bij bonprinters zijn de volgende dingen: betrouwbaarheid, onderhoudsarm, efficiënt en gebruiksvriendelijk. Een ding dat hierbij is gekomen is duurzaamheid.

Duurzaamheid

De labelprinters die tegenwoordig gebruikt worden hoeven niet sneller te worden. Het is belangrijk dat men zich nu richt op het gebruiksvriendelijke en onderhoudsarme van de apparaten. Het doel is om de printers zo lang mogelijk hun werk te kunnen laten doen zonder dat er technische mankementen ontstaan. Fabrikanten proberen de printers steeds minder uit slijtdelen te laten bestaan. Hierdoor gaan de printers langer mee en is het dus milieuvriendelijker. Je kan ook door middel van het gebruik van etiketten rollen besparen. Door het gebruik van rollen kan je precies bepalen hoeveel etiketten je gebruikt. Bij etiketten van A4 formaat verdwijnt veel in de prullenbak tijdens het testen en het afstellen van het systeem. Bij een labelprinter a5 formaat is dit al een stuk minder.

Thermische etiketten

Steeds meer bon printers gebruiken thermische etiketten. Het grootste voordeel hieraan is dat er geen inkt of toner nodig is. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Thermisch papier is opgebouwd uit verschillende lagen. Hierdoor is het dus mogelijk om zonder inkt of toner te kunnen bedrukken. Het bestaat uit de volgende lijnen: top coating, silicone, lijm en liner. In deze topcoating zit kleurstof. Deze kleurstof wordt door hitte in de printer geactiveerd. De kleur waarin gedrukt wordt is zwart.

Er is tegenwoordig veel keuze betreft labels. Hierdoor kan de keuze moeilijk zijn. Toch is het wel belangrijk om hier goed over na te denken. Het kan je namelijk veel geld besparen. Voornamelijk als je dagelijks labels gebruikt. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen a4 vellen als verzendetiket maar je kan ook kiezen voor etiketten op rol. Met deze etiketten op rol kan je gemakkelijk perfecte etiketten printen. Een rol etiketten is vele malen voordeliger dan a4 stickervellen. Dit zit ‘m voornamelijk in kosten voor inkt cartridges. Tevens zijn etiketten op rol voor verschillende dingen te gebruiken. Zo kan je barcodes, labels of adressen voor postverzendingen printen. Er is ruime keuze in formaten.