Overlast katten

Wanneer je veel last hebt van katten in en rond je huis, is dit erg vervelend. Je wilt zo snel mogelijk van je katten af en je kunt je hierbij goed laten inlichten over de mogelijkheden die er zijn. In dit artikel vertel ik je hoe je katten overlast kunt aanpakken.

Geluid

Katten kun je bestrijden met veel verschillende manieren. Een manier is in de vorm van geluid. Katten houden niet van hoge tonen en daarmee kun je dus goed op inspelen. Er bestaan katten verjagers. Deze apparaten zenden geluid uit, waar katten niet tegen bestemd zijn. Als mens kun je het geluid niet horen, maar katten en honden kunnen er niet tegen. De hoge tonen schrikken de katten af en dat is dus goed voor als je overlast hebt. Dit is een zeer effectieve en diervriendelijke manier voor het verjagen van katten.

Netten

Je kan er ook voor kiezen om een net te plaatsen boven aan je schutting. Dit zorgt ervoor dat er geen kat over kan komen. Het is ook zeer verstandig dit te plaatsen op je balkon. Het is een simpele, maar zeer handige vorm, om katten uit je buurt te houden. Veel mensen passen dit ook toe, omdat het de katten zelf niks aanricht. Je doet er geen kat mee pijn en het werkt ook nog, zodat jij van je overlast af bent.

Tuin    

Katten houden niet van water. Een zeer slimme manier is om een tuinsproeier in je tuin aan te sluiten en die over een gedeelte te laten gaan. Het zal katten afschrikken, omdat ze er niet van houden. Ook vinden katten de geur van citroen niet lekker. Neem je planten in je tuin met deze geur, dan zal het katten wegjagen. Er bestaan ook veel planten, die prikken. Katten willen daar niet graag bij in de buurt komen, dus zullen ze daar dan ook niet meer naartoe gaan. Je kan veel simpele aanpassingen doen aan je tuin om ervoor te zorgen dat je tuin ‘ ‘katvrij’ is.

Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op https://www.ongediertewinkel.nl/katten-verjagen.html