Plantengrow.nl

Ben je op zoek naar planten voor een schaduwrijke plek? Dan zijn Hosta’s de meest aangewezen plant. Ook onder bomen geven ze een geweldige uitstraling. Plantengrow.nl heeft een ruim assortiment Hosta’s waarvan er altijd wel een soort is die in jou tuin past. Het grootse deel van het groeiseizoen laat de Hosta zijn prachtige blad zien. Tijdens de maand juli vormen zich lange stelen die groeien vanuit het hart. Mooie witte of lila-gekleurde bloemen vormen de bloei van de plant.

Een Hosta wordt elk jaar mooier. Een hoogte van 1 meter is de Hosta niet vreemd. Combineer deze planten met de Pluimspirea (Astilbe chinsensis) en je hebt een compleet plaatje.

Ajuga reptans

De Ajuga reptans (kruipend zenegroen) vormt samen met de Hosta fortunei een prima combinatie. Ajuga is bij Plant & Grow verkrijgbaar in een aantrekkelijke collectie die allemaal hun eigen karakter hebben. De Ajuga Reptans Alba is een witbloeiend exemplaar wat weer heel mooi bij de Japanse zegge past. Ga aan de slag met de plantconfigurator op de website en je komt tot een mooie verrassende samenhang tussen verschillende planten.

Deze configurator laat je kiezen tussen aanplant in een pot, volle grond, balkon, schutting enz. Wanneer je een plant in de schaduw wil en je geeft bijvoorbeeld als thema een gemakkelijke onderhoudsvrije tuin, dan zoekt de configurator de juiste plant voor je uit. Deze zullen dan op de plek die jij hebt gekozen, voor 99% groeien en bloeien.

Schaduwplanten

Schaduwplanten zijn net zo aantrekkelijk als planten voor in de zon. Ze gedijen prima wanneer je ze maar op de juiste plek zet. Een plant voor een zonnig hoekje zullen verpieteren in de schaduw. En andersom zal een plant, die normaal in de schaduw hoort, het niet lang volhouden in de zon.

Schaduwplanten zijn in grote getale aan te schaffen in de webwinkel en zijn allemaal van hoge kwaliteit. Een aantal planten die populair zijn vindt je hieronder.

Ooievaarsbek

Ooievaarsbek is een geliefde plant die je dan ook veel tegen komt in de Nederlandse borders. De Geranium Nodosum wordt 40 cm hoog en geeft tijdens de bloeiperiode van mei tot en met augustus, prachtige zacht-lila gekleurde bloempjes. Echt een plant die voor veel toepassingen kan worden gebruikt. Groepsbeplanting, randbeplanting maar ook in een pot op het balkon is deze plant een geliefd exemplaar.

Kruiskruid

De Ligularia przewalskii is een imposante plant die in juli/augustus zijn mooie, geel bloeiende aren laat zien. Deze plant is blij in schaduw of halfschaduw en gedijt het beste op vochthoudende grond. Bij hoge temperaturen water geven. Deze plant is op voorraad en kan binnen 1 tot 4 werkdagen worden geleverd. Koop deze plant per 3 stuks dan heb je binnen korte tijd een perfecte uitstraling.

Bodembedekker

Een bodembedekker voor half/schaduwplaatsen is bijvoorbeeld de kruipende Kornoelje. Wordt geleverd in pot, dus kan het jaarrond worden aangeplant. Tijdens de maanden mei en juni geeft deze bodembedekker een overvloed aan lieve, witte bloempjes. Een geweldig plantje als onderbeplanting van bomen en struiken.

Bekijk nu alle planten zelf op Plantengrow.nl