Slaapkamer inrichting draagt bij aan een goede nachtrust

Een goede nachtrust begint bij een perfecte omgeving

Slapeloosheid is een vervelend iets dat maar al te vaak voorkomt. Zorgen, piekeren, externe geluiden en teveel licht zijn boosdoeners. Veel hangt natuurlijk af van de persoon zelf. Er zijn mensen die zich om het even waar en wanneer neerleggen en na één minuut in dromenland zijn. Anderen liggen te woelen en vallen moeilijker in slaap. De omgeving waarin je slaapt is alvast een cruciaal gegeven. Een onderdeel hiervan is de slaapkamer inrichting. We geven je hieronder graag wat tips zodat je beter slaapt.

Slaapkamer inrichting: tips om goed te slapen

Zorg ervoor dat er in je slaapkamer geen licht van buiten komt. Heb je geen rolluiken, zorg dan voor donkere overgordijnen met een stevige voering.

Een tweede punt betreft de kleuren in je slaapkamer. Net als bij wonen in het algemeen, zorgen kleuren voor je stemming. Felle kleuren versterken je waakzaamheid. Zachte kleuren helpen je in te slapen. Denk daarbij aan beige, donkerbruin en okergeel. Als je slaapkamer groot genoeg is om donkere kleuren te gebruiken, gebruik dan donkerblauw. Deze kleur verwijst naar de nacht.

Naast deze aandachtspunten is ook de verlichting van groot belang. Voorzie zowel helder licht als gedempt licht. Helder licht heb je bijvoorbeeld nodig bij het aankleden. Gedempt licht zorgt ervoor dat je langzaam tot rust komt. Voorkom daarbij dat de lichtbron rechtstreeks in je ogen schijnt.

Verder speelt natuurlijk het bed een belangrijke rol. Kies je bed groot genoeg zodat je veel ruimte hebt. Laat je adviseren door een matrassenspecialist. Kies tevens voor leuk bedlinnen in zachte kleuren.

Last but not least: de verwarming. Zorg voor goede verwarming als je in je slaapkamer nog wilt lezen of andere zaken doen. Bij het slapen echter hoort een frisse kamer. Zet je ramen open voordat je gaat slapen en sluit ze als je in bed kruipt. Zorg voor een lekker warm donsdeken zodat je ’s nachts niet ligt te rillen.

Kortweg

Over een slaapkamer inrichting moet je ernstig nadenken. Tenslotte ben je er voor ongeveer acht uur per dag. Stem je slaapkamer volledig af op jouw noden en je zal beter slapen!