Spaanse wijnsoort in opkomst

De Spaanse wijnsoort is in opkomst deze zijn van zeer hoge kwaliteit en combineert deze met consistentie. Deze Spaanse wijn is anders dan de wijnen uit Italië, maar dat maakt het juist zo leuk en lekker. Hoe meer verschillende soorten en smaken wijn hoe beter toch. In Spanje kunnen ze trots zijn op de kwaliteit van de Spaanse wijnsoort. Deze zijn goed van kwaliteit en zeer divers. Deze wijnen liggen goed in de markt, en je weet bij het kopen van deze Spaanse wijn dat je goed zit. Dat is een fijn gevoel want je krijgt een goede wijn voor het betaalde geld. Spanje is het grootste wijnland ter wereld, hier wordt vaak geen rekening mee gehouden. Wanneer mensen het hebben over wijn denken ze al snel aan landen als Frankrijk en Italië. Echter is Spanje qua oppervlakte het grootste wijnland. De stokken staan hier verder uit elkaar en maken daardoor een betere groei door. In bijvoorbeeld Frankrijk zijn de temperaturen koeler en daardoor staan de stokken dichter op elkaar.

Wanneer we het hebben over een Spaanse wijnsoort denken de meeste mensen aan de Rioja, deze rode wijn staat symbool voor Spanje.

Echter wordt er in Spanje nog veel meer Spaanse wijn gemaakt. Dit gaat in een hoog tempo, en is daarom een van de belangrijkste producenten van goede witte wijnen. In veel online winkels wordt de Verdejo van Castelo de Medina veel verkocht. Deze wijn komt uit Rueda, het klimaat is hier perfect en deze plaats ligt hoog. Druiven uit deze streek zijn top en mede daardoor worden hier de mooiste Spaanse wijnen gemaakt. Er zit veel variatie in de Spaanse wijnsoort, zo zijn er stuivend exotische tot hout gerijpte wijnen. Deze worden allen geproduceerd met originele spaanse witte druiven. Door deze druiven krijgt de wijn een authentieke smaak. Denk aan een lekkere Viura die uit Rioja komt, of een Godello uit Monterrei, of in het zuiden van Spanje gemaakte Pedro Ximenez (PX).

Spaanse rode wijn wordt ook gemaakt in Spanje.

spaanse wijnsoortEen bekende Spaanse wijnsoort is de rode wijn Rioja. Deze wordt dan ook in een adem genoemd met Spanje. Wat klompen en molens zijn voor Nederland is de Rioja een symbool voor Spanje. Een belangrijke druif die gebruikt wordt voor deze Rioja is de blauwe druif genaamd Tempranillo. Deze blauwe druif staat bekend om zijn geur en smaak van zwart en rood fruit. Spaanse wijn zoals de Marques de Murrieta is een van de oudste wijnen uit Rioja en ook zeer geliefd als Spaanse wijnsoort. Meer belangrijke druiven die worden gebruikt voor Spaanse wijn zijn de zwoele Garnacha uit Frankrijk. Deze wijn heeft een smaak die lijkt op die van een rijpe kers. Ook bekend is de wijn uit Carignan, genaamd Carinena.

Naast Rioja komen er natuurlijk ook Spaanse wijnen uit andere gebieden in Spanje.

Andere bekende plaatsen zijn Priorat en Ribera del Duero. Maar er zijn ook gebieden die een tijdje geleden nog zeer onbekend waren. Toro, Carinena en Alciant zijn in opkomst en worden elk jaar beter. Daarnaast wordt deze lekkere Spaanse wijn door de gehele wereld verstuurd. Voor ieder zal in Spanje een prima wijn te vinden zijn.