Stikstof, koolstof en helium als lasergassen

De laser is een belangrijk productiemiddel

Tegenwoordig wordt er in de metaalbewerking steeds meer gebruik gemaakt van lasers. Daarom is de laser een belangrijk productiemiddel geworden. Bewerkingen zoals het snijden en lassen worden steeds meer met behulp van een industriële laser uitgevoerd. Dit dankzij de hoge kwaliteit en snelheid. Binnen de techniek van de lasertoepassing spelen de laser- en procesgassen een hele belangrijke rol. Deze bepalen namelijk niet alleen de kwaliteit en het vermogen van de laserbundel, maar zijn ook erg belangrijk voor het bereikte resultaat. Het juiste type gas, de zuiverheid en de beschikbaarheid spelen een ontzettend grote rol. Voor lasergassen komen stikstof, kooldioxide en helium of een mengsel van deze drie gassen een in aanmerking.

Lasergas bestellen bij een gasspecialist

Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van lasergas. Je kunt contact opnemen met de gasleverancier om je specifieke wensen kenbaar te maken. De gasleverancier zal dan samen met jou bekijken welk type lasergas het beste bij jou doeleinde en toepassing past. Tevens voorziet de gasleverancier jou van de juiste informatie. De lasergassen zijn te verkrijgen in flessen van 10, 30 of 50 liter. Dankzij de depothouders is de gasleverancier in staat om door heel Nederland lasgas te leveren.

Nog beter geholpen worden door een las-app

Om nog beter geholpen te worden maar de gasspecialist gebruik van een gas-app. Met deze app krijg je inzicht in de fysische gegevens van de gassen en hoe je deze op de juiste manier toe kunt passen. Hiervoor zijn handige en unieke hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen met je laswerkzaamheden. Ontvang in de app informatie en tips voor het lassen met een hoeklas of maak gebruik van de informatie over het lasersnijden. Zij kan de gasspecialist je nog beter helpen. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan telefonisch contact op met de gasspecialist.