Tips voor het kiezen van rolgordijnen en gordijnen

De juiste rolgordijnen kiezen kun je op verschillende manieren goed doen. Als eerste moet je goed kijken in wat voor soort huis je woont en wat je wilt uitstralen met je rolgordijnen en gordijnen. Deze twee gaan vaak goed samen in combinatie. Het is vaak zo dat als je rolgordijnen uitzoekt dat gordijnen er vaak bij worden uitgezocht. Zo weet je bijna vrijwel zeker dat de twee goed bij elkaar staan en dat je geen twee stijlen door elkaar gebruikt. Zo is het ook belangrijk dat je de juiste gordijnen kiest, omdat deze vaak nog over het rolgordijn heen vallen waardoor je ze nog beter ziet.

Rolgordijnen en gordijnen

De juiste gordijnen doen het halve werk

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stof waar het licht nog doorheen komt of voor niet-geplooide gordijnen. Dit kan allemaal een ander effect geven aan je rolgordijnen. Vaak zijn rolgordijnen op zich een beetje kaal. Je hebt dan namelijk nog een heel stuk muur over. Daarom kun je met gordijnen de juiste intieme sfeer creƫren.

Je kan het overgordijn volume geven door voor een dubbele plooi of een gewatteerde voering te kiezen. Hierdoor geef je de gordijnen iets meer een effect en valt het ook meer mensen op.

Kijk ook eens naar de stijl van je huis. Heb je een nieuw of oud huis. In oude huizen staan andere gordijnen beter dan in nieuwbouw huizen. Bij nieuwbouw huizen zie je vaak dat ze strakke designs hebben terwijl oudere huizen vaak een klassieke stijl hebben.

Mooie gordijnen en rolgordijnen kiezen

Als je eenmaal een stijl voor je rolgordijnen en gordijnen hebt gekozen moet je natuurlijk ook nog wel een mooie kwaliteit van gordijnen kiezen. Ze hoeven dan niet perse duur te zijn, maar ze moeten er natuurlijk ook niet goedkoop uitzien. Zoek dus voordat je jouw gordijnen gaat kopen uit wat je wel en niet wilt qua kwaliteit in je gordijnen.