Tips voor een geboortekaart

Wat ontzettend leuk, je gaat bezig met het uitzoeken en maken van het geboortekaartje van je pasgeboren kindje. Wat is er nou leuker om al je vrienden en familie te mogen vertellen wat de naam van je pasgeboren baby is geworden!

Wat staat er allemaal op een geboortekaartje?

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je weet wat je op het geboortekaartje wilt zetten. Uiteraard is het gebruikelijk dat de naam voorop het kaartje staat, maar wat staat er nou binnen in het geboortekaartje? We geven je hierbij alvast wat handvatten om de inhoud van het kaartje meer vorm te geven.

  • De naam van papa, mama en broertjes en zusjes: Samen een gezinnetje vormen en wat is er nou leuker om hier ook het hele gezin te benoemen?
  • Geboortedatum en tijd: Het is wat bijzonders om zelfs na jaren nog weer op terug te kunnen kijken wat uiteraard de geboortedatum is maar ook het tijdstip van de geboorte is erg populair om te benoemen in het geboortekaartje.
  • Contactgegevens: het benoemen van contactgegevens is erg gebruikelijk zodat mensen contact kunnen opnemen om op kraamvisite te komen.
  • Bezoektijden: naast de contactgegevens is het ook heel gebruikelijk om vast aan te geven wanneer baby en moeder rusten zodat je niet onverwachts toch bezoek op de stoep hebt.
  • Cadeautips: Op kraamvisite is het natuurlijk heel gebruikelijk om een cadeautje mee te nemen. Bij de voorbereiding hebben jullie natuurlijk al heel wat spullen aangeschaft waardoor het zonde zou zijn dat je artikelen dubbelop krijgt. Het is dan ook heel gebruikelijk om in het geboortekaartje gebruik te maken van cadeautips šŸ˜‰
  • Lengte en gewicht: ook de lengte en het gewicht van de pasgeboren baby worden vaak in het geboortekaartje opgenomen.
  • Een gedicht of liedje: Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een kort gedicht of tekst uit een liedje om het geboortekaartje meer kracht te geven.

Wil jij ook een geboortekaartje ontwerpen? Bekijk dan even de website https://www.tsjipgeboortekaartjes.nl/