Tips voor een moderne woonkamer

Een moderne woonkamer is de ideale plaats om na een drukke werkdag goed tot rust te komen. En de keuze is enorm. Je kunt kiezen voor een hedendaagse look door gebruik te maken van moderne materialen zoals gietvloeren en vooral strakke meubels. Wil je de moderne sfeer nog verder doorvoeren? Dan kan je eventueel ook gaan voor een minimalistisch interieur. In deze blog delen wij de belangrijkste tips voor een moderne woonkamer.

 

Kenmerken van een echte moderne woonkamer

Een modern interieur straalt rust uit door het gebruik van strakke materialen en lijnen. De ruimte voelt groter door de open ruimtes, inbouwkasten en meubels op maat. De gladde vloeren in combinatie met de neutrale kleuren (wit, grijs en zwart) zorgen voor een eenvoudige en ontspannen sfeer.

 

Zorg voor openheid

Openheid en ruimtelijkheid zijn de twee belangrijkste elementen van een modern interieur. De woonkamer wordt als het ware één grote ruimte met de rest van de verdieping. Dit gevoel kun je versterken door een link te maken met de buitenwereld. Kies bijvoorbeeld voor grote ramen en lichtkoepels om de lichtinval te maximaliseren. Ook een uitzicht op een tuin of terras doet wonderen. Om dit alles te versterken, wordt er vaak de keuze gemaakt voor een vloer die zowel binnen als buiten doorloopt. Hierdoor creëer je eenheid in je interieur die automatisch zorgt voor een rustige omgeving waarin jij heerlijk kan ontspannen.

 

Kies passende raamdecoratie

In een modern interieur kan je kiezen voor verschillende soorten van raamdecoratie. Heb je graag de warme uitstraling van gordijnen? Kies dan voor voor naturel stoffen zoals linnen. Vouwgordijnen staan ook geweldig in een modern interieur. Heb je kunststof kozijnen? Deze zijn perfect voor een moderne look. Overweeg je om kunststof kozijnen te kopen? Ga dan voor witte kunststof kozijnen. Je vind het beste aanbod kunststof kozijnen eenvoudig op de website van HEPRO. Je kunt de kozijnen namelijk niet meer schilderen achteraf. Wil je jouw woonkamer een industrieel tintje geven? Dan staan aluminium jaloezieën erg goed.

 

Kies een gladde vloer

Laat de vloer doorlopennaar de woonkamer, de keuken etc. Zo ontstaat één grote open ruimte. Betonvloeren zijn enorm populair in hedendaagse woningen dankzij hun robuust en naadloos karakter. Soms worden er ook voegen geslepen in betonvloeren zodat het lijkt alsof je gigantische tegels hebt. In een modern interieur wordt er ook vaak geopteerd voor gietvloeren.